Mám pocit, že se moje forma zlepšuje, pochvaluje si Plíšková před Roland Garros

- Jan Havlovic

Zraky tenisových fanoušků se budou v příštích týdnech upínat do Paříže, kde již odstartovala kvalifikace. Do místa dění dorazila ve středu také Karolína Plíšková, která na neoblíbené antuce předvedla zejména na turnajích ve Stuttgartu a Římě velmi dobré výkony. Před startem Roland Garros však světová trojka zůstává nohama na zemi a nedává si přemrštěné cíle.

Právě na nedávno skončeném turnaji v italském metropoli si světová trojka otestovala svou formu před blížícím se French Open. Došla až do čtvrtfinále, ve kterém skončila na raketě pozdější vítězky Jeliny Svitolinové. „Teď, když už jsem naprosto v klidu, můžu říct, že zápasy v Římě byly těmi nejlepšími, které jsem letos na antuce předvedla,“ pochvaluje si Plíšková.

Pod Eiffelovou věží se české tenisové jedničce dlouhodobě nedaří, a tak sama Plíšková zůstává před French Open nohama na zemi. „V Paříži jsem dosud nepřešla přes druhé kolo, takže cíle si rozhodně nedávám přemrštěné. Pokud tuhle bilanci vylepším, budu spokojená,“ uvedla česká tenistka na svých oficiálních webových stránkách

Už před turnajem v Římě finalistka loňského US Open přiznala, že její hra na antuce se díky tréninkům s Davidem Kotyzou zlepšila. „Cítím se dobře. Mám pocit, že se moje forma zlepšuje,“ pochvaluje si pětadvacetiletá tenistka. „I pohyb na antuce už je lepší než při prvních dvou turnajích,“ dodává.

Dosavadní průběh letošní sezony může světová trojka hodnotit jen a jen kladně. Vítězství na turnajích v Brisbane a Dauhá, k tomu Plíšková přidala semifinálové účast v Indian Wells a Miami. „První tři měsíce byly velmi vydařené jak po tenisové stránce, tak po kondiční. Udělala jsem velký kus práce, v mnoha ohledech jsem se zlepšila,“ lebedí si česká fedcupová reprezentantka, která může v Paříži teoreticky zaútočit i na post světové jedničky.

A jak se Plíšková těší na Paříž? „Je to moc hezké město, ale popravdě mezi mé nejoblíbenější nepatří. Hodně jsem si užila naposledy v Římě, tam se mi opravdu moc líbilo,“ přiznává.