Azarenková stanovila datum comebacku! První turnaj po mateřské si zahraje v červnu na Mallorce

- Jan Vojkůvka

Běloruska Viktoria Azarenková definitivně končí mateřskou dovolenou. Před Wimbledonem, na němž oznámila svůj záměr hrát, si zahraje v generálce na travnatém turnaji na Mallorce, kde tak v druhé polovině června proběhne comeback běloruské hvězdy.

Informace o účasti Azarenkové na Mallorca Open byly potvrzeny na oficiálním twitterovém účtu turnaje. Travnatý podnik, který v kalendáři WTA figuruje od minulé sezony a titul zde obhajuje Francouzka Caroline Garciaová, se bude konat od 19. do 25. června.

Sedmadvacetiletá bývalá světová jednička kvůli těhotenství nehrála od května minulého roku, kdy skrečovala utkání 1. kola na Roland Garros. Následně oznámila mateřskou přestávku a v polovině prosince porodila syna Lea.

Už v průběhu svého těhotenství se Azarenková netajila tím, že by se ráda vrátila co nejdříve na kurty a v průběhu jara stanovila svůj návrat na začátek srpna, kdy se koná turnaj v americkém Stanfordu.

Své plány však pozměnila na základě probíhající přípravy na návrat a tento týden oznámila, že se vrátí už na Wimbledon, přičemž by ráda absolvovala přípravný travnatý turnaj před slavným grandslamem. Generálku si střihne na Mallorce, kde ředitelem turnaje je Toni Nadal, strýc a dlouholetý kouč Rafaela Nadala.