Šarapovová obdržela pátou divokou kartu. Zahraje si na srpnovém Rogers Cupu

- Jan Vojkůvka

Ruska Maria Šarapovová se v srpnu může těšit na další velký turnaj, na nějž se dostane díky udělené divoké kartě. V pořadí pátou volnou vstupenku na některý z podniků WTA získala od organizátorů kanadského Rogers Cupu, který se bude konat od 5. do 13. srpna v Torontu.

Aktuálně 173. hráčka světa obdržela divokou kartu od pořadatelů i přes fakt, že do uzavření přihlášek do turnaje zbývá více než měsíc a Ruska do té doby může nadále stoupat žebříčkem. Její poslední výkony však nebyly natolik přesvědčivé, aby dávaly jistotu, že se může prokousat žebříčkem do zveřejnění seznamu přihlášených o více než 100 míst a v Kanadě si tak její účast s předstihem pojistili.

„Maria je grandslamovou šampionkou a oblíbenkyní fanoušků,“ sdělil ve svém prohlášení Karl Hale, turnajový ředitel Rogers Cupu. „Odpykala si svůj trest a jsme si jistí, že naši návštěvníci budou nadšení, když ji uvidí hrát. Připojí se k hvězdnému startovnímu poli, jelikož se těšíme na to, že v létě přivítáme v Torontu to nejlepší, co může ženský tenis nabídnout. Měl by to být fantastický ročník Rogers Cupu plný kvalitního tenisu a zábavy,“ dodal Hale.

Šarapovová na Rogers Cupu, který se střídavě hraje v Torontu a Montrealu, dokráčela nejdále v roce 2009, kdy si zahrála ve finále. Naposledy se představila na kanadském podniku v roce 2014, kdy se hrálo v Montrealu a Ruska byla vyřazena v osmifinále.

„Strašně se těším na to, až se vrátím do Kanady. Mám na Toronto skvělé vzpomínky a turnaj i fanoušci mě vždy velmi podporovali. Je to jedna z největších událostí roku a doufám, že během turnaje předvedu svůj nejlepší tenis,“ podotkla během tiskového vyjádření Šarapovová.

Pro ruskou hvězdu se jedná o v pořadí pátou divokou kartu po skončení jejího dopingového trestu. Po turnajích ve Stuttgartu, Madridu a Římě na ni čeká vstupenka na travnatý podnik v Birminghamu a nyní i srpnový Rogers Cup.