Petra Kvitová stále mezi přihlášenými na French Open! Opravdu nakonec zkusí grandslamovou Paříž?

- Ivo Horký

Fanoušci, jásejte! Petra Kvitová se cítí natolik fit, že i pouhých pět dní před startem antukového French Open vážně zvažuje účast na pařížském grandslamu! A celý tenisový svět se zatajeným dechem čeká, zda se v Paříži opravdu objeví.

Pravda, už v polovině dubna se na French Open oficiálně přihlásila. „Udělala jsem slušný pokrok v procesu zotavování a chci si dopřát šanci, že budu mít příležitost hrát na jednom ze svých nejoblíbenějších turnajů. Bohužel to nutně neznamená, že budu pro Paříž připravená,“ vzkázala tehdy fanouškům a bylo cítit, že jde z její strany spíše o psychologický a motivační krok.

Až za další dva týdny poprvé od prosincového zranění ruky, kterou ji při přepadení v jejím prostějovském bytě ošklivě pořezal neznámý pachatel, chytla do ruky raketu a v Monaku začala s tenisovým tréninkem. „Jsem šťastná, zase hraju s opravdovými tenisáky!“ jásala. Ale stihnout French Open? To snad ani nejde, měli všichni jasno.

Los už v pátek

Ovšem teď je tu další pokrok! Zdá se, že ruka se oproti původním plánům zotavuje rychleji, Petra se na tréninku cítí dobře, a tak včera vzkázala, že je »na cestě k Wimbledonu a o Roland Garros se rozhodne na poslední chvíli«.

„O tom, zda bude Petra hrát v Paříži, se rozhodne až v závěru týdne. Je na seznamu přihlášených hráček, takže tu možnost stále má,“ potvrdil hráččin mluvčí Karel Tejkal s tím, že pro Kvitovou nadále zůstává prioritou milovaný Wimbledon, kde v minulosti dvakrát triumfovala. „Petra usiluje s celým týmem o to, aby se na svém oblíbeném turnaji mohla představit ve formě,“ prozradil Tejkal.

Kdypak se tedy česká šampiónka vrátí do tenisového kolotoče? Los French Open je už v pátek a do té doby bude o jejích prvních krocích nejspíš jasněji.