VIDEO: Pospisil předvedl lob, jaký jste ještě neviděli!

- Petr Šístek

V pondělí se Vasek Pospisil opět po deseti měsících stal příslušníkem elitní světové stovky. Stalo se tak díky jeho triumfu na challengeru v jihokorejském Pusanu, který ovládl bez ztráty setu. K semifinálovému vítězství nad Dudim Selou mu ale pomohl i nevídaný lob!

Bývalý pětadvacátý hráč světa získal úvodní set nad izraelským tenistou poměrem 6:4 a ve druhém dějství měl za stavu 3:2 dva brejkboly. Sela se po forhendovém úderu vydal na síť, kde následně i zahrál volej doprostřed dvorce. Pospisil ale míček přeběhl, v důsledku čehož byl schopen pouze v krkolomné pozici nastavit raketu za své tělo. K překvapení všech přítomný ale z jeho bizarního úderu vznikl krásný lob.

Zmíněný míček se nakonec ukázal být pro vývoj zápasu zcela rozhodujícím. Dudi Sela si ztracené podání již nedokázal vzít zpět a Vasek Pospisil tak postoupil do finále, v němž hladce přehrál Go Soedu po setech 6:1 a 6:2. Kanadský tenista tak poskočil o čtyřiadvacet míst vzhůru na 82. pozici a může se pochválit za svůj zajímavý turnajový program, na základě kterého se vydal na asijské challengery namísto zápolení na evropských antukách. Je totiž světovým unikátem, že Pospisil během své kariéry nevyhrál ani jediný zápas v hlavní soutěži antukového turnaje ATP.