Los kvalifikace French Open: Rosol vyzve Šátrala, Pavlásek je druhý nasazený

- Jiří Vachtl

Zápasy prvního kola kvalifikace zítra startuje druhý grandslam sezony - Roland Garros. Do hry zasáhnou i čtyři čeští zástupci. Lukáš Rosol dokonce v českém derby vyzve Jana Šátrala. Adam Pavlásek zahájí kvalifikaci duelem s Němcem Masurem. Svoji grandslamovou premiéru si v Paříži odbyde Václav Šafránek, který nastoupí proti Denisu Kudlovi.

V Paříži zítra startuje 116. ročník jediného antukového grandslamu sezóny. Dnes v podvečer tak byla v areálu Rolanda Garrose vylosována mužská kvalifikace. O šestnáct postupových míst do hlavní soutěže bude celkově hrát 128 tenistů. Do boje půjde i čtveřice Čechů.

Hned úvodní kolo nabídne z českého pohledu velice pikantní souboj. Lukáše Rosola totiž čeká na úvod české derby proti Janu Šátralovi! Pro oba hráče to bude první vzájemný duel. Rosol si v Paříži zahraje svoji první kvalifikaci na grandslamový turnaj od Wimbledonu 2011. Jan Šátral bude na Roland Garros chtít ukončit své letošní trápení. Rodák z Mělníka má totiž v tomto roce negativní bilanci 4:14.

Z pozice druhého nasazeného hráče zasáhne do kvalifikace Adam Pavlásek. Českého tenistu čeká na úvod Daniel Masur, aktuálně 206. hráč světového žebříčku. Na profesionálním okruhu se oba tenisté utkají poprvé. V juniorské kategorii se však už utkali, a to dokonce dvakrát. V roce 2010 se po třísetové bitvě radoval Němec. O rok později se role obrátily a po třech sadách slavil Pavlásek. V případě vítězství čeká českého tenistu vítěz duelu Krajinovič - Groth.

Svoji premiéru na grandslamovém turnaji si zítra odbyde Václav Šafránek. Pro aktuálně dvoustého hráče světového žebříčku je antuka určitě nejoblíbenějším povrchem. V letošním roce už na ní dokázal získat dva tituly z okruhu Futures. Na Šafránka čeká duel s Denisem Kudlou, který je momentálně na 169. příčce žebříčku. V minulosti však byl Američan i na 53. místě.

Do kvalifikace zasáhne také trio slovenských tenistů. Josef Kovalík se utká s Igorem Sijslingem. V pozici jedenáctého nasazeného hráče vstoupí do kvalifikace Lukáš Lacko, který se střetne s Kanaďanem Diezem. Andrej Martin vyzve Eliase Ymera. Pokud slovenský tenista zvítězí, tak ve druhém kole narazí na vítěze českého derby Rosol - Šátral.