To byla rána! Isner se blýskl úderem o rychlosti 209 km/h

- Radek Štohl

John Isner patří na okruhu mezi tenisty s nejrychlejším podáním. To však není všechno. Američan měřící 208 centimetrů se umí do toho pořádně také opřít ve výměně, tak jak to předvedl v semifinále Masters v Římě, kdy proti Alexanderu Zverevovi vytáhl smeč o rychlosti 209 km/h!

Isner se v minulosti objevil na devátém místě světa, v současné době je však o patnáct pozic níže. Dvaatřicetiletý tenista se opětovně přípomněl na turnaji v Římě, kde v průběhu týdne vyřadil Stana Wawrinku či Marina Čiliče. O postup do finále poté čekal osmifinalistu z loňského roku duel s Alexandrem Zverevem.

V tomto zápase se v jedné z výměn přihodila ne příliš vídaná událost. Za stavu 4:6 3:3 šel zkušenější hráč na podání a hned při prvním fiftýnu se snažil soupeře přetlačit svým forhendem. Zverev se bránil poctivě, jedním z obranných úderů zaslal balónek k základní lajně. Jak se s tím čtvrtfinalista US Open z roku 2011 vypořádal, se můžete podívat v následujícím videu.

O sedm pozic níže postavený tenista na žebříčku nakonec i díky tomuto úderu ovládl druhou sadu ve zkrácené hře v poměru 7:5. I tak mu však vítězství v tomto dějství nebylo nakonec nic platné, protože Němec vyhrál třetí set 6:1, čímž si zajistil první postup do finále Masters. V něm se v neděli střetne s Novakem Djokovičem.