Velký návrat! Azarenková by mohla být zpátky na Wimbledon

- Radek Štohl

Viktoria Azarenková se možná vrátí na kurty dříve, než se čekalo. Bývalá světová jednička se totiž podle posledních zpráv pokusí objevit již na turnaji na Mallorce, tedy pouhé dva týdny před konáním Wimbledonu. Uskuteční se tak velký comeback ještě před červencovým podnikem ve Stanfordu?

Azarenková se proslavila po celém světě nejen svým tenisovým umem, ale rovněž velmi hlasitým hékáním. Mnoho nadšenců bílého sportu si možná i oddychlo, když se běloruská hráčka odebrala na mateřskou dovolenou. Brzy by však mohla být zpátky v plné své kráse!

Na konci března jsme vás informovali, že sedmadvacetiletá tenistka chystá svůj návrat na přelomu července a srpna ve Stanfordu. Poslední novinky však hovoří o tom, že by comeback mohla o trochu urychlit. Jejím prvním turnajem na profesionálním okruhu by mohl být po loňském French Open podnik na  Mallorce (19. - 25. června).

Turnajový ředitel Toni Nadal nedávno prohlásil, že 24. května uvede "TOP senzaci", která obohatí tento podnik. Ačkoliv se zatím oficiálně nemluvilo o žádných jménech, informace z tenisového okruhu sdělují, že právě touto velkou senzací by mohla být dvojnásobná vítězka Australian Open.

Bývalá sedmá deblová hráčka světa porodila v polovině prosince minulého roku chlapečka, kterému dala jméno Leo. Na tréninkové dvorce se dostala znovu brzo po porodu, mezi elitu se jí bude snažit dostat Američan Michael Joyce. 

Je tu možnost, že pořadatelé Wimbledonu si šetří divokou kartu právě pro hráčku, která se na třetím grandslamovém turnaji roku probojovala dvakrát do semifinále. Zasloužila by si Azarenková obdržet volnou vstupenku do hlavní soutěže?