VIDEO: Silný vítr zničil rozhodčímu deštník! Hráči se jen smáli

- Petr Šístek

Vítr je často velmi nepříjemným faktorem, který ovlivňuje tenisová utkání. Jak může být silný, bylo možné sledovat v utkání druhého kola Masters v Římě mezi Alexandrem Zverevem a Viktorem Troickým. Silný poryv nevydržel deštník umpirového rozhodčího!

Na první pohled rutinní utkání bylo narušeno za stavu 6:3, 3:3 a 30:30 z pohledu Alexandra Zvereva. Viktor Troicki musel přerušit svou přípravu na další servis, neboť vytrvalé proudění větru bylo nad síly kovové konstrukce deštníku, která se zcela zkroutila. Ke komické situaci značně přispěla i značná rozlehlost slavného římského kurtu Pietrangeli, který je zahlouben do země, a tudíž zde foukání větru nic nebrání.

Umpirový rozhodčí se snažil situaci zachránit dostáním deštníku zpět do původní polohy, ale neměl to vůbec jednoduché. Svým počínáním tak kromě sebe samotného pobavil i fanoušky a zejména Alexandra Zvereva. Nakonec ale byl úspěšný a utkání mohlo pokračovat. A právě tento gem, jenž byl narušen nečekanou přestávkou, byl pro jeho vývoj klíčový, neboť německý tenista v něm dokázal sebrat svému soupeři servis a nakonec se po výsledku 6:3 a 6:4 mohl radovat z postupu do osmifinále.