Nejsnadnější zápas v tomto roce, lebedila si Plíšková po hladké výhře

- Jan Havlovic

To byl uragán! Karolína Plíšková doslova smetla z kurtu Američanku Lauren Davisovou, které povolila pouhé dva gemy a za necelou hodinu si zajistila místo v osmifinále. „Je to moje první výhra zde na turnaji v Římě – velmi důležité vítězství,“ přiznala po zápase spokojená světová trojka.

Antuka rozhodně nepatří mezi její oblíbené povrchy a podle toho vypadaly výkony Karolíny Plíškové na turnajích v Praze a Madridu. Do italské metropole česká tenisová jednička přijížděla s tím, že by se konečně ráda výsledkově „chytla“. „Chtěla bych zde uhrát konečně dobrý výsledek. Snažíme se v trénincích vylepšit můj pohyb na kurtu, abych se dostávala k míčkům rychleji a mohla hrát svůj agresivní tenis,“ hovořila Plíšková před turnajem v rozhovoru pro WTA. (více ZDE)

První krok světová trojka v Římě zvládla na jedničku! Američance Lauren Davisové nedala šanci a po výsledku dvakrát 6:1 si zajistila postup do osmifinále. „Myslím si, že to byl můj nejsnadnější zápas v tomto roce,“ přiznala Plíšková po hladké výhře v rozhovoru pro oficiální stránky WTA.

„Jsem nadšená, že jsem se probojovala do třetího kola. Je to moje první výhra na turnaji v Římě – velmi důležité vítězství,“ pokračovala spokojená česká tenistka, které vyšla do puntíku nastavená taktika. „Hrála jsem opravdu hodně rychle a také velmi agresivně,“ zhodnotila vítězka turnajů v Brisbane a Dauhá svou hru.

Karolína Plíšková se představila vůbec poprvé v kariéře na překrásném dvorci Stadio Pietrangeli. „Je to skvělá zkušenost zahrát si na tomto kurtu. Hrála jsem zde poprvé a získala jsem na něm také svou první výhru na tomto turnaji,“ říká spokojeně.

„Začátek na turnaji je vždy těžký, a tak jsem ráda, že jdu dál. Snad najdu na antuce formu,“ doufá Plíšková, kterou v dalším kole čeká Švýcarka Timea Bacsinszká, přemožitelka Barbory Strýcové. „Rozhodně to nebude jednoduchý zápas,“ předpovídá čtyřiadvacetiletá Češka, kterou dělí pouhé dvě výhry od posunu na post světové dvojky! 

 

@karolinapliskova enjoying Roma! #ibi17

Příspěvek sdílený WTA (@wta),Kvě 17, 2017 v 6:59 PDT