VIDEO: Štěpánek posílá vzkaz fanouškům. V Prostějově bude dělat rozhodčího!

- Jakub Slunečko

Na prostějovský turnaj UniCredit Czech Open láká Radek Štěpánek svou tváří na plakátu, tenis ho ale diváci hrát neuvidí. Tato nemilá zpráva byla zřejmá už po tom, co osmatřicetiletý tenista musel před dvěma měsíci na operaci se zády. „Moc bych si letos přál hrát, ale zdravotní potíže mě k tomu nepustí. Doufám, že se na kurtu uvidíme příští rok,“ řekl Štěpánek, který se v Prostějově přesto ukáže. Bude totiž řídit tradiční exhibiční utkání.

Známý bavič se posadí na rozhodcovskou židli a z umpiru bude řídit atraktivní zápas olympijských medailistů. „Přijali jsme vizi, že olympijští vítězové nejen z tenisového prostředí ukážou, jak umí hrát tenis,“ řekl na tiskové konferenci před začátkem turnaje (5.–10. června) majitel pořádající agentury Miroslav Černošek.

Nastoupit na kurt by tak měli olympijští vítězové Lukáš Krpálek a Jan Železný, z tenisového prostředí potom Miloš Mečíř a ještě jeden tenista s olympijskou medailí, o jehož jménu zatím není jasno. Spekuluje se ale třeba o Tommy Haasovi, který je Štěpánkovým dobrým přítelem.

Právě Haas před časem prohlásil, že český tenista je asi nejvtipnějším hráčem na okruhu. Proto je jasné, že při Štěpánkově neúčasti na kurtu není v Prostějově lepšího kandidáta na rozhodování sobotní exhibice. Jeho účast na židličce umpirového rozhodčího potvrdila ředitelka turnaje Petra Černošková.

Štěpánek navíc zůstává ambasadorem celého turnaje, kterému tak propůjčuje svou tvář. Na UniCredit Czech Open už před tím třikrát vyhrál titul. „Je mi velkou ctí, že se můžu stát ambasadorem prostějovského turnaje, protože žezlo přebírám po Ivanu Lendlovi, který byl pro mě odmalička velkým idolem a odmalička jsem se od něj učil,“ řekl Štěpánek v níže přiloženém videu.

„Moc bych si letos přál hrát, ale zdravotní potíže mě k tomu nepustí,“ dodal s odkazem na zranění zad, které se přihodilo na turnaji v Miami. Teď už je sice Štěpánek po operaci, v Prostějově ale startovat ještě nemůže. „Doufám, že se na kurtu uvidíme příští rok!“