Rafael Nadal končí v Paříži, na desátý triumf si musí počkat

- Daniel Kubelka

Devítinásobný vítěz Roland Garros v pátek odpoledne oznámil odstoupení ze druhého grandslamu letošní sezóny. Na vině je zranění levého zápěstí antukového šampióna.

Se špatnou zprávou pro své fanoušky, ale především pro příznivce probíhajícího French Open přišel Španěl v pátek odpoledne, tedy den před zápasem třetího kola proti krajanu Marcelu Granollersovi-Pujolovi. Na narychlo svolané tiskové konferenci oznámil Nadal přítomným novinářům nepříjemnou novinu.

"Už ve čtvrtek jsem hrál s utišující injekcí, ale přes noc to začalo bolet čím dál tím víc. V pátek ráno už jsem nemohl zápěstím vůbec pohnout." uvedl Nadal ke svému zranění a dodal, že v současné době nemůže trénovat a tudíž se z turnaje musí odhlásit. Problém dělá Nadalovi šlacha v jeho ruce, který by vydržela pouze pod náporem dalších utišujících injekcí. Při plánovaném ataku Nadala na desátý pařížský triumf by tak na Španěla takových injekcí čekalo ještě pět.

Čtvrtý nasazený hráč turnaje označil setkání s francouzskými novináři jako "jednu z nejtěžších tiskových konferencí ve svém životě." Nadal, který ve své kariéře získal čtrnáct grandslamových trofejí sdělil, že nehodlá nastoupit k žádnému zápasu, dokud nebude stoprocentně zdravotně v pořádku, ačkoliv French Open označuje za nejdůležitější tenisovou událost sezóny. 

Za velkou ztrátu označil odstoupení Nadala z turnaje ředitel Roland Garros, Guy Forget. "Je to nejlepší hráč French Open, je to šampión" dodal na adresu španělského tenisty, který si v Paříži drží úctyhodnou bilanci 72 vítězství ze 74 zápasů.