Raonic další potvrzenou hvězdou pro pražský Laver Cup!

- Jakub Slunečko

Kanaďan Milos Raonic, šestý hráč světového žebříčku, se s jistotou představí v září v O2 aréně! Jako současná jednička Týmu Světa bude totiž hrát pod dohledem kapitána Johna McEnroea při prvním ročníku Laver Cupu, který se v Praze uskuteční ve dnech 22. až 24. září.

Raonic je oficiálně prvním tenistou Týmu Světa, jehož jméno organizátoři potvrdili. „Nemůžu se dočkat, že se stanu součástí Laver Cupu – je to mimořádná příležitost a opravdu se těším, že budu u této unikátní týmové soutěže,“ řekl kanadský tenista.

Kompletní seznam účastníků v obou týmech bude znám po US Open. Kvalifikace probíhá dle pořadí ve světovém žebříčku. Mimo Raonice jsou už delší dobu jistá dvě jména v Týmu Evropy – Roger Federer a Rafael Nadal, český tenista Tomáš Berdych pak potvrdil zájem o start v Laver Cupu v případě, že bude kvalifikován, resp. získá volnou kartu

S kanadským mistrem podání Raonicem tak přichází první jméno do soupeřícího výběru a alespoň nějaká rovnováha sil. „S kapitánem Týmu Světa Johnem McEnroem mám blízký vztah a bude skvělé sedět vedle něj na kurtu, kde mě bude povzbuzovat. Jsem si jistý, že mi to pomůže vydat ze sebe to nejlepší,“ řekl Raonic o americké legendě, která oficiálně působí v jeho týmu poradců.

McEnroe byl po boku Raonice třeba loni ve Wimbledonu, kde nejlepší kanadský tenista všech dob došel až do finále. Před tím v semifinále dokázal porazit Federera, takže rozhodně nebude od věci v Praze Raonice nasadit právě proti švýcarské legendě.

„Víme, že tým Evropy je na papíře mimořádně silný a Roger s Rafou měli výjimečný začátek letošní sezony. Ale dáváme dohromady skupinu hráčů, kteří jsou bez debaty příští generací grandslamových šampionů a Milos je bezpochyby jedním z uchazečů,“ vysekl poklonu McEnroe.

Federer a Nadal budou reprezentovat tým Evropy, který povede jedenáctinásobný grandslamový vítěz Björn Borg.

Laver Cup se odehraje v O2 areně v Praze v září 2017 jako unikátní týmová soutěž, složená z mixu dvouher a čtyřher.

Poptávka po vstupenkách na premiérový ročník Laver Cupu byla téměř čtyřikrát vyšší než při dosud největší akci, kterou O2 arena hostila – mistrovství světa v ledním hokeji. Celkově byly prodány vstupenky zájemcům na všech kontinentech do 45 zemí včetně Austrálie, Kanady, Spojených států, Jihoafrické republiky, Filipín, Nového Zélandu a Japonska.

Laver Cup je turnaj organizován na počest Roda Lavera, dvojnásobného držitele Grand Slamu.