Tenisová paráda! Cuevas oslnil Madrid neskutečným úderem!

- Jan Havlovic

Tenisový svět byl dnes odpoledne svědky dalšího krásného momentu, na který se bude vzpomínat i za několik let. Pablo Cuevas totiž při výhře nad Alexanderem Zverevem po jedné z výměn zvedl fanoušky ze sedadel úchvatným úderem!

Inkriminovaná situaci přišla na začátku druhého setu za stavu 1:0 pro Cuevase. Na podání byl Němec Zverev, který měl výhodu gembolu. Rytmus hry změnil ve výměně jako první uruguayský tenista, jehož kraťas se však stal snadným soustem pro dvacetiletého Zvereva, který kontroval stopbalem.

Skvěle fyzicky vybavený Cuevas míček stihl odehrát, avšak poté musel po lobu světové devatenáctky spěchat zpět k základní čáře. A pak to přišlo! Leckdo očekával, že uruguayský reprezentant zahraje tweener. Cuevas však všechny překvapil, když poslal míček úderem podél těla. Trefil naprosto přesně, odvrátil gembol a tribuny začaly šílet!

Pablo Cuevase tento moment namotivoval. Ve druhém setu nadělil Zverevovi kanára, v rozhodujícím setu následně uspěl v poměru 6:4 a mohl začít slavit svůj premiérový postup do semifinále turnaje Masters!