Kuzněcovová pomstila Šarapovovou! V semifinále vyzve svou deblovou parťačku

- Jan Havlovic

Světlana Kuzněcovová se po matném vstupu do antukové sezony opět dostává do formy! Světová devítka vyřadila rozjetou Eugenie Bouchardovou a podruhé v této sezoně si zahraje v semifinále. V bitvě o účast ve finále vyzve Kristinu Mladenovicovou, svou nynější deblovou parťačku.

Před dvěma týdny vypadla na turnaji ve Stuttgartu již v osmifinále, avšak na podniku v Madridu prokazuje zlepšenou formu, která má navíc na španělské antuce stoupající tendenci. V duelu s Američankou Riskeovou měla Kuzněcovová namále, zápas s Číňankou Wang byl již o poznání lepší a v duelu s Bouchardovou, přemožitelkou Marie Šarapovové, předvedla světová devítka naplno své tenisové zbraně. Výsledek? 6:4, 6:0!

„Na začátku prvního setu jsem získala brejk, což byl důležitý moment. Věřila jsem, že bych mohla prolomit podání soupeřky i podruhé, ale nakonec jsem první set i tak zvládla,“ zhodnotila Kuzněcovová úvodní sadu v rozhovoru pro YouTube kanál WTA. „Ve druhém setu jsem daleko více kontrolovala svou hru,“ pochvalovala si jednatřicetiletá Ruska, která své soupeřce nadělila kanára.

Podruhé v této sezoně se tak dvojnásobná grandslamová vítězka prodrala do semifinále turnaje WTA. „Cítím se velmi dobře a moc se těším na semifinále,“ hlesla spokojená Kuzněcovová.

Madrid uvidí semifinálovou řež mezi dvěma velkými kamarádkami. Světlana Kuzněcovová totiž vyzve Kristinu Mladenovicovou, svou současnou deblovou parťačku. „Bude to pro mě opravdu velká výzva hrát proti Světlaně. Je to semifinále velkého turnaje, a tak se na ten zápas moc těším,“ uvedla Mladenovicová pro oficiální stránky WTA.

„Je to skvělá osobnost. Začínám ji poznávat více a více a moc ráda s ní trávím čas. Stává se z ní moje velmi blízká kamarádka,“ pokračovala francouzská tenistka, která se s Kuzněcovovou představila v Madridu ve čtyřhře. Rusko-francouzská dvojice však vypadla hned v prvním kole, a tak se obě tenistky mohou soustředit čistě na dvouhru!