Dosud neporažené! Užívám si to, pochvaluje si Babosová spolupráci s Hlaváčkovou

- Jan Havlovic

Zdá se, že Andrea Hlaváčková našla deblovou partnerku, se kterou by mohla dosáhnout na nejvyšší mety. Začátek spolupráce s Tímeou Babosovou mají vskutku parádní. Sedm zápasů – sedm výher! „Zatím je naše spolupráce skvělá,“ pochvaluje si čtyřiadvacetiletá Maďarka.

Na turnaj v marockém Rabatu budou obě úspěšné deblistky vzpomínat jen a jen v dobrém. Při prvním společném turnaji totiž Andrea Hlaváčková s Tímeou Babosovou dosáhly na svůj premiérový titul právě v hlavním městě Maroka. „Spolupráce je skvělá. Užívám si to,“ pochvalovala si čtyřiadvacetiletá Maďarka v rozhovoru pro oficiální stránky WTA po osmifinálové výhře nad dvojicí Arruabarrenová, Sorribesová-Tormová.

Hořkost porážky společně děvčata zatím nezažila. Pohodu si totiž česko-maďarský pár přenesl i do Madridu, kde jako nasazené pětky posbíraly už tři výhry. „Zažijeme spolu na kurtu hodně legrace, což je to nejdůležitější,“ popisuje Babosová kooperaci s českou deblistkou.

K jejich vzájemné spolupráci však vůbec nemuselo dojít, pokud by Pcheng Šuaj neukončila na konci března partnerství s Hlaváčkovou. „Vůbec jsem o tom nepřemýšlela do chvíle, než mi to Pcheng řekla po semifinále v Miami. Seděly jsme, mluvily jsme o zápase a najednou mi pověděla, že přemýšlí o ukončení spolupráce,“ popisuje situaci devátá deblistka světa.

„Začalo se jí velmi dařit ve dvouhře a řekla mi, že po zranění zad chce dbát o své tělo, a tak by nebyl dobrý nápad hrát naplno dvouhru i čtyřhru,“ vysvětluje Hlaváčková.

Zajímavostí je, že jejich vzájemná spolupráce by se klidně mohla obnovit na konci letošní sezony. Výsledky Hlaváčkové a Pcheng Šuaj byly totiž natolik kvalitní, že se i bezmála dva měsíce po ukončení partnerství drží na druhém místě žebříčku „Road to Singapore“ se ziskem 2776 bodů. „S Tímeou je to nová výzva a kdo ví? Třeba se do Singapuru kvalifikuji s dvěma rozdílnými partnerkami.“

Po ukončení partnerství s Pcheng Šuaj si česká deblistka zahrála na turnaji v Charlestonu s Indkou Mirzaovou a ve Stuttgartu se Samanthou Stosurovou. Nyní to vypadá, že Hlaváčková opět našla deblovou partnerku, se kterou naváže dlouhodobější spolupráci. „Timea je jednou z hráček, které mám opravdu ráda. Podívala jsem se na ranking a vybrala si ji, neboť byla jednou z mála, která neměla stálou deblovou partnerku,“ prozrazuje Hlaváčková okolnosti začátku spolupráce s Babosovou.

Titul z Rabatu už děvčata mají, nyní si dělají zálusk i na trofej na turnaji v Madridu. Nakročeno k tomu mají skvěle! Česko-maďarský pár je totiž již v semifinále. V této fázi turnaje nasazené pětky čeká rumunská dvojice Beguová – Halepová, která se dala dohromady poprvé od roku 2013! 

 

Yeyyy we did it ?? got the title in Rabat @wta #wtarabat #TimiAndAndy Thank youuu @timeababos for a fun week and great game ??

Příspěvek sdílený Andrea Hlavackova (@andreahlavackova),Kvě 5, 2017 v 1:44 PDT