Pokles formy ho příliš netrápí. Na prvním místě už je u Murrayho rodina, rád by další dítě

- Filip Lefenda

Oproti loňskému roku se aktuální světové jedničce Andymu Murraymu na kurtech tolik nedaří. Brit, který v pondělí oslaví jubilejní třicáté narozeniny, vypadl na turnaji v Madridu už v osmifinále. Mimo dvorce je ale šťastný, za což mohou především jeho nejbližší v čele s dcerkou Sophií. Role otce jej dle vlastních slov změnila k lepšímu.

„Jsem velmi šťastný,“ přiznal v rozhovoru pro web MARCA zkraje tohoto týdne Murray, kterému se na kurtech v posledních týdnech příliš nedaří. Světová jednička vyhrála zkraje března turnaj v Dubaji, od té doby se ale herně trápí. Po vyřazení ve druhém kole turnaje v Indian Wells přišla pauza zaviněná zraněním lokte, ani po návratu to ale není o mnoho lepší.

V Monte Carlu vypadl v osmifinále se Španělem Ramosem, v Madridu pro změnu ve stejné fázi turnaje s dvacetiletým Chorvatem Čoričem. Mezi oběma podniky série Masters se představil ještě v Barceloně, kde padl v semifinále na raketě Thiema z Rakouska.

„Kdybych byl mladší a měl méně zkušeností, asi bych byl více pod tlakem. Ale už jsem na okruhu dvanáct let a mám rodinu,“ sdělil, že ho zatím neúspěšná mise obhajoby loňských vítězství až tolik netrápí.

„Tento rok není tak dobrý, jak bych si přál, ale věřím, že pokud vytrvám, mohu se zase zlepšit,“ doufá v to, že se mu podaří napodobit výkony z loňské sezony.

Minulý rok pro něj nebyl skvělým pouze na soutěžních kurtech, ale i v osobním životě, když se mu narodila jeho první dcera Sophia. „Změní vás to k lepšímu,“ okomentoval kladnou stránku jeho nové role – otce.

Sportovní porážky jej už nyní tolik nebolí. „Rodina je daleko důležitější. Již nemyslím neustále jen na tenis, raději se věnuji své dceři,“ přiznal stále ještě devětadvacetiletý Brit. Ten zároveň dodal, že zřejmě nezůstane pouze u jednoho potomka.

„Otcovství mi dalo stabilitu. Přemýšlíme o možnosti mít více dětí. První zkušenosti jsou báječné. Doufáme, že budeme mít další,“ přeje si rodák ze skotského Glasgow.