Znovu ji sužuje zdraví! Wozniacká opět vynechá turnaj v Římě, stihne se připravit na Roland Garros?

- Petr Šístek

Již v pondělí se bývalá světová jednička Caroline Wozniacká vrátí do elitní světové desítky a zdálo se, že se dere znovu zpět na výsluní. K nevydařeným výsledkům v úvodu antukové sezony se jí ale přidaly i problémy s ramenem, kvůli kterým se dánská tenistka byla nucena odhlásit z turnaje v Římě, který je na programu v příštím týdnu. V italské metropoli se tak nepředstaví ve druhé sezoně v řadě.

V loňském roce Wozniackou trápil kotník, kvůli němuž vynechala kompletní antukovou sezonu. Letos se ale rozehrála ke skvělým výkonům, a přestože dosud čeká na turnajový titul, tak zejména díky finále v Dauhá, Dubaji a Miami jí patří druhá pozice v žebříčku dle získaných bodů v této sezoně. Na vedoucí Karolínu Plíškovou ztrácí pouhých 77 bodů.

Na antuce se poprvé představila v Charlestonu, kde došla do čtvrtfinále, avšak následně se s turnaji v Praze i Madridu loučila již ve druhém kole. Právě ve španělské metropoli sehrála dvě velmi těžká utkání. Nejprve po dlouhých třech a půl hodinách udolala Monicu Niculescuovou po setech 7:5, 6:7(3) a 6:4.

Poté ale padla s Carlou Suárezovou-Navarrovou po výsledku 4:6, 6:2 a 2:6. Právě poslední náročné zápasy se pravděpodobně podepsaly na stavu jejího ramene, které jí nedovolí zúčastnit se následujícího podniku v Římě.

Na turnaji by ji měla nahradit 49. hráčka světa Naomi Osakaová, jejíž účast je ale nejistá, neboť již kvůli zranění absentovala na turnajích ve Stuttgartu i Madridu. Již dříve se z turnaje v Římě odhlásily Agnieszka Radwaňská či Ana Konjuhová, kvalitu startovního pole naopak vylepší Maria Šarapovová a Sara Erraniová, kterým budou uděleny divoké karty.