Těžký týden Monfilse. Dvě prohry, rasistický vzkaz a útěk z tiskové konference

- Jan Vojkůvka

Zranění kolene mu narušilo sezonu a ani po návratu do antukové části sezony není stoprocentně fit. Gael Monfils se na dvorcích trápí, prohrál oba své květnové zápasy a své výkony nedokáže stabilizovat. To se podepisuje i na psychickém rozpoložení šestnáctého hráče světa...

První turnaj po návratu v Mnichově přinesl Monfilsovi porážku 2:6, 4:6 s Korejcem Čungem. Po své prohře byl počastován přes sociální sítě urážkami a naštvaný "fanoušek" na něho dokonce posílal Hitlera, prohlásil, že je otrok a nezaslouží si svou svobodu. S absurdním vzkazem se Monfils "pochlubil" na svém Instagramu.

Francouzský tenista se přes to dokázal přenést. Přes porážku v prvním kole v Madridu se ale už přenést nezvládnul. Tento týden nestačil na svého krajana Gillese Simona a prohrál s ním 6:0, 0:6, 6:7 (0).

Po utkání se sešel s několika novináři na tiskové konferenci, avšak po pár vteřinách odešel s vyjádřením: „Nechci vůbec mluvit, omlouvám se, ale jsem příliš naštvaný. Nemohu.“

Vztek Monfilse mířil především na vlastní výkon. Po vstřebání dojmů a myšlenek přispěchal na svém Twitteru s omluvou. „Chtěl bych se omluvit novinářům, kteří byli dnes v Madridu na velmi krátké tiskové konferenci. Jsem velmi zklamán ze svého výkonu a necítil jsem, že jsem o tom schopen mluvit. Budu šťastný, až vás zase uvidím a děkuji za pochopení,“ napsal.

Jeho frustraci je snadné porozumět. Zatímco v minulé sezoně si vylepšil žebříčkové maximum a vyšplhal až na šesté místo světa, letos se mu příliš nedaří a nejlepšími výsledky jsou čtvrté kolo z Australian Open a čtvrtfinále z Marseille a Dubaje.

Monfils si nyní dá prostor k potrénování před blížícím se Roland Garros, kde obhajuje osmifinále. V jeho plánech totiž nefiguruje turnaj Masters v Římě, který se rozhodl vynechat.