Úsměvný Madrid: Dimitrov si osahal lajnovou rozhodčí, Nouni se vžil do kůže popového krále Jacksona

- Filip Lefenda

Antukový turnaj v Madridu, to nejsou pouze dechberoucí zápasy. Tenisová elita občas dokáže pobavit i jinými aktivitami než jen samotnými sportovními výkony. A nemusí jít nutně a jen pouze o hráče...

Pětadvacetiletý Bulhar Grigor Dimitrov si v utkání úvodního kola proti Němci Kohlschreiberovi musel v některých momentech sáhnout až na dno sil. Těžkou přetahovanou se svým soupeřem nakonec zvládl a po setech 7:6(7) a 6:4 postoupil do dalšího kola, o osm let starší soupeř ho však po dvorci místy skutečně proháněl.

Při jedné z výměn se bulharská světová dvanáctka snažila míček vrátit až tak vehementně, že zapojila do hry i čárovou sudí, ovšem v tomto případě nikoliv ve smyslu zahlášení autu… Rozhodčí přivedl Dimitrov do rozpaků, když došlo neplánovaně k osahání jejich ženských partií ze všemožných stran.

Jinak to ale tenistovi, který bývá pro svůj vytříbený bekhend přirovnáván k fenomenálnímu Federerovi, na madridské antuce šlo. Ve španělské metropoli se v pondělí dokonce postaral o nejlepší úder celého hracího dne, když skvělým half-volejem hraným přesně podél postranní čáry vrátil vítězným způsobem Kohlschreiberův nabíhaný forhend.

V Madridu nevědomky bavil i populární rozhodčí Kader Nouni, kerý řídil mimo jiné i sobotní střetnutí mezi Britkou Johannou Kontaovou a Laurou Siegemundovou z Německa.

Jednačtyřicetiletý Francouz, který je pro svůj výrazný vzhled a hluboký hlas nezaměnitelným, si během jedné z přestávek mezi gemy vychutnával tóny hitovky krále popu Michaela Jacksona. Slova písně „Love never felt so good“ mu očividně nebyla neznámá, což neuniklo ani přítomným televizním kamerám...