Murray je šestým nejbohatším sportovcem ve Velké Británii

- Jan Vojkůvka

Světová jednička Andy Murray se zařadila mezi šest nejbohatších sportovců ve Velké Británii. Výrazný nárůst jmění mu přinesla úspěšná sezona 2016, během níž jeho bohatství narostlo na 77 milionů britských liber.

Žebříček nejbohatších sportovců Velké Británie sestavil deník Daily Record, který se neomezil pouze na tuzemské, tedy britské sportovce, ale zahrnul do žebříčku také švédského fotbalistu Zlatana Ibrahimoviče, který hraje za Manchester United v Premier League.

Sir Andy Murray se zařadil na šesté místo s celkovým jměním v hodnotě 77 milionů britských liber, přičemž více než polovinu vybojoval na tenisových dvorcích díky prize money a zbytek získal díky sponzoringu a reklamám.

V uplynulé sezoně Murray vystoupal nejen na čelo světového žebříčku, ale získal svůj druhý wimbledonský titul, vybojoval zlatou olympijskou medaili a slavil celkem osm turnajových triumfů.

V poli nejbohatších sportovců ve Velké Británii však nadále zaostává za pilotem formule 1 Lewisem Hamiltonem, jehož konto se navýšilo za minulý rok o 25 milionů liber na 131 milionů. Druhým v pořadí je již zmíněný Ibrahimovič se 110 miliony liber. Dalšími v žebříčku jsou fotbalista Manchesteru United Wayne Rooney (93 milionů), další pilot formule 1 Jensen Button (86 milionů) a páté místo drží golfista Rory McIlroy (82 milionů).