Necítila jsem se dobře, ale je to důležitá výhra, řekla Plíšková po vítězném vstupu v Madridu

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková vstoupila vítězně do prestižního turnaje v Madridu a mohla si zhluboka oddechnout. Ukrajinku Curenkovou zdolala ve třech setech, avšak sama hráčka ví, že její výkon měl k ideálu daleko. „Nejsem úplně spokojena s hrou, kterou jsem dnes předváděla,“ promluvila Plíšková otevřeně.

Do Madridu nepřijížděla česká fedcupová reprezentantka v ideálním rozpoložení. Vypadnutí v prvním kole domácího turnaje, kde jste nasazenou jedničkou – to na sebevědomí vskutku nepřidá.

Světová trojka však opět ukázala, jak velkou bojovnicí je. V prvním kole se střetla s nepříjemně hrající Ukrajinkou Lesjou Curenkovou. Plíšková tušila, že to nebude jednoduchý zápas. A tušila správně... O vítězství musela bojovat ve třech setech, avšak nakonec Ukrajinku udolala a mohla slavit postup do dalšího kola!

„Možná je lepší, že jsem vyhrála tímto způsobem, než tak, jak jsem chtěla - například 6:2, 6:2,“ uvedla česká tenistka pro oficiální stránky WTA. „Necítím se na kurtu dobře a nemůžu se opřít o svůj servis, když to nutně potřebuji,“ přiznala Plíšková, která nasázela v tomto zápase „pouhých“ pět es. I to nasazené dvojce stačilo, aby se v celkovém součtu přehoupla přes hranici 200 trefených es v této sezoně.

„Je to důležité vítězství. Každé první kolo je velmi těžké a je jedno, na jakém povrchu to je,“ dodala vítězka turnajů v Brisbane a Dauhá.

Karolína Plíšková zároveň přiznala, že její hra nebyla optimální a na kurtu se necítila dobře. Ve třetím setu byl však její výkon o poznání lepší, s čímž souhlasila i sama světové trojka. „Nejlépe se mi dařilo ve třetím setu. Hrála jsem více agresivně, k čemuž mě také můj trenér nabádal. Prohrávala jsem však většinu dlouhých výměn,“ mrzelo Plíškovou.

Česká tenisová jednička vítězstvím nad Curenkovou vyrovnala svou loňskou účast ve druhém kole, a tak nyní může již jen získat! V dalším kole se střetne s vítězkou duelu mezi Anastasijí Sevastovovou a Čang Šuaj.