Zraněná Radwaňská vynechá Madrid i Řím. Stihne alespoň grandslamovou Paříž?

- Filip Lefenda

Agnieszku Radwaňskou trápí zdravotní problémy. Světová osmička se po zveřejnění losu turnaje v Madridu z prestižní antukové akce odhlásila, stejně jako před rokem si navíc nezahraje ani na následném podniku v italském Římě. Na vině je nepříjemný zánět v chodidle.

„Problémy s nohou mám už několik měsíců, ale v poslední době se opět zhoršují,“ vysvětlila své počínání osmadvacetiletá Polka. „Antuka tomu příliš nepomáhá. Samozřejmě jsem se snažila udělat vše pro to, abych zde mohla hrát, ale bohužel. Raději se zkusím dát stoprocentně dohromady a pokusím se vrátit v dobré formě na Paříž,“ odůvodnila své rozhodnutí letos nestartovat ve španělské metropoli přímo v místě dění zástupcům médií.

Jak vítězka předloňského ročníku Turnaje mistryň posléze upřesnila, na vině je rozšiřující se zánět. „Potřebuji si odpočinout. Před tím jsem si myslela, že to bude dobré. Možná, že kdybych měla stejné problémy před deseti lety, bylo by to v pohodě, ale tentokrát není,“ smutněla tenistka, která v Madridu skončila před rokem hned v úvodním kole na raketě Slovenky Dominiky Cibulkové. Nejdále došla na podniku, kde se kdysi hrávalo i na modré antuce, v letech 2012 a 2014, kdy se probojovala do semifinále.

Stejně jako před rokem vynechá Radwaňská i Řím. „Doufejme, že to bude v pořádku. Za posledních deset let jsem nechyběla ani na jednom grandslamu. Je těžké si jen představit, že bych ho zmeškala,“ vyhlíží druhý letošní turnaj „velké čtyřky“, jehož hlavní soutěž startuje 28. května.

Zda se na Roland Garros někdejší světová dvojka skutečně představí, je tak v tuto chvíli ve hvězdách. „V současné době se připravuji na to, že hrát budu. Doufám, že budu připravena, ale člověk nikdy neví,“ zakončila tiskovou konferenci v Madridu majitelka dvaceti singlových titulů z akcí okruhu WTA, která se naposledy představila v soutěžním utkání před dvěma týdny v německém Stuttgartu. V utkání prvního kola tam prohrála ve dvou setech s Ruskou Makarovovou.