Petra dělá vše pro to, aby zvládla Wimbledon, říká Miroslav Černošek

- Jan Havlovic

V úterý obletěla celý tenisový svět skvělá zpráva - Petra Kvitová poprvé od prosincového incidentu držela raketu v ruce a trénovala na antukových kurtech v Monaku! Česká tenistka se do Čech koncem týdne vrátila a dnes byla přítomna na finálovém utkání turnaje J&T Banka Prague Open!

O Petře Kvitové se ve studiu České televize přímo v areálu tenisového klubu pražské Sparty rozpovídal Miroslav Černošek, majitel České sportovní, který s českou tenistku sledoval v čestné lóži finálové utkání J&T Banka Prague Open. „Jsem především rád, že Petra vyhověla mému pozvání a dorazila se na finále podívat,“ řekl na úvod Černošek.

„Petra se v pátek vrátila z tepla a říkala, že už hrála vždy hodinu a půl denně s normální raketou a s normálními míči. Snaží se ruku pomalu zatížit,“ přiblížil manažer Černošek aktuální stav Petry Kvitové. (více ZDE).

Dle původních zpráv měla Petra zájem startovat již na Roland Garros, kam si podala přihlášku. Návrat na kurty dvojnásobné wimbledonské vítězky se však minimálně o pár týdnů odkládá. „Není to ještě optimální, ale Petra dělá všechno pro to, aby mohla začít na trávě,“ dodal.

„Její přání a představa je, aby zvládla Wimbledon,“ poodkryl český manažer plány aktuálně patnácté hráčky světového žebříčku.