Čilič vybojoval 400. výhru na okruhu ATP a dál nahání Ljubičiče

- Jan Havlovic

Marin Čilič se stal celkově třetím chorvatským hráčem na okruhu ATP, který překonal hranici 400 vyhraných duelů! Stalo se tak v pátek na turnaji v tureckém Istanbulu při čtvrtfinálovém duelu proti Belgičanu Darcisovi.

Čilič patří mezi nejúspěšnější tenisové hráče chorvatské historie a překonáním tohoto milníku se zapsal mezi tenisové legendy této balkánské země. Před osmým hráčem světa jsou v žebříčku počtu vyhraných zápasů na okruhu ATP již jen dva hráči – Ivan Ljubičič (429) a Goran Ivaniševič (599), Čiličův bývalý trenér.

Vítězi US Open z roku 2014 je pouhých osmadvacet let, a tak by pro něj překonání Ljubičiče neměl být problém. Pokud Čiličovi vydrží zdraví a udrží se ve formě, mohl by atakovat i rekord Gorana Ivaniševiče.

Hranici 400 vyhraných zápasů překonal Marin Čilič ve čtvrtfinále turnaje ATP 250 v Istanbulu. Nasazená dvojka, která obdržela od pořadatelů na poslední chvíli divokou kartu, smetla z kurtu Belgičana Darcise po setech dvakrát 6:1. „Byl to můj nejlepší zápas v tomto roce s ohledem na můj dobrý výkon. Byla to přesně ta hra, kterou potřebuji předvádět,“ lebedil si chorvatský tenista po parádním výkonu pro oficiální stránky ATP.

„Jsem neskutečně šťastný a nyní se chci soustředit na další zápasy,“ okomentoval Čilič překonání dalšího milníku ve své kariéře. Už dnes čeká osmadvacetiletého Chorvata semifinálový duel s Argentincem Diegem Schwartzmanem.