Los WTA Madrid: Plíšková nasazenou dvojkou, české derby mezi Strýcovou a Šafářovou

- Jan Havlovic

Dnešním dnem odstartoval prestižní turnaj ve španělském Madridu kvalifikačními boji. V hlavním městě Španělska byla rovněž rozlosována hlavní soutěž, ve které se představí hned pět českých tenistek! Silné obsazení bude mít naše země také ve čtyřhře.

Karolína Plíšková bude v Madridu plnit roli turnajové dvojky a také se bude pokoušet napravit zaváhání z domácího pražského turnaje, na kterém vypadla v prvním kole po souboji s Italkou Giorgiovou. Českou tenisovou jedničku čeká v úvodním kole Lesja Curenková z Ukrajiny. Obě tenistky mají vyrovnanou bilanci 2-2, leč jediný zápas na okruhu WTA před dvěma lety v New Havenu na tvrdém povrchu vyhrála právě ukrajinská tenistka.

„Zkusím se připravit na Madrid. Velké turnaje jsou stále přede mnou,“ hlásila světová dvojka po prohře v úvodním kole J&T Banka. (více ZDE) Plíšková hned ve středu odletěla do španělské metropole, kde se připravuje na vstup do prestižního turnaje. 

Do Madridu pocestuje také Barbora Strýcová, která bude obhajovat „pouze“ účast ve druhém kole z loňského roku. Osmnáctá hráčka světového žebříčku vstoupila do antukové části sezony velmi dobře a na turnaji v Praze došla až do semifinále. Tenistka původem z Plzně vyřadila mj. Hradeckou a Siniakovou a v soubojích s českými tenistkami bude pokračovat i v Madridu.

Los totiž proti sobě svedl Barboru Strýcovou s Lucií Šafářovou! Vzájemná bilance hovoří lépe pro druhou jmenovanou tenistku (3:2), avšak poslední vzájemný zápas v Aucklandu na začátku letošního roku zvládla lépe Strýcová, která urvala vítězství v dramatické třísetové bitvě. Účast Lucie Šafářové na podniku v Madridu však není jistá, neboť třicetiletá tenistka odstoupila ze zdravotních důvodů z domácího turnaje v Praze.

„Minulý týden jsem prodělala spálovou angínu. Doufám, že to bude dobré a že se brzy vrátím do turnajového procesu,“ svěřila se Šafářová v rozhovoru pro Tenisový svět. (více ZDE)

V hlavní soutěži se představí také Kateřina Siniaková, která se původně měla utkat s Chorvatkou Lučičovou-Baroniovou, avšak po odhlášení Polky Radwanské česká tenistka půjde na soupeřku z kvalifikace. Těžký los má Kristýna Plíšková, kterou čeká Simona Halepová, světová čtyřka.

Kompletní los turnaje Mutua Madrid Open najdete ZDE.

Los dvouhry turnaje WTA v Madridu

Kateřina Siniaková (39.) – kvalifikantka
Kristýna Plíšková (58.) – Simona Halepová (4.) [3]
Barbora Strýcová (18.) [15] – Lucie Šafářová (37.) 
Lesja Curenková (UKR, 44.) – Karolína Plíšková (3.) [2]

Los čtyřhry turnaje WTA v Madridu

Matteková-Sandsová, ŠAFÁŘOVÁ [1] – volný los
Kontaová, Rogersová (GBR, USA) [WC] – Babosová (HUN), HLAVÁČKOVÁ [5]
McHaleová, Niculescuová (USA, ROU) – KREJČÍKOVÁ, Kudrjavcevová (RUS)
Görgesová (GER), STRÝCOVÁ [7] – Grönefeldová (GER), PESCHKEOVÁ
HRADECKÁ, SINIAKOVÁ [6] – Atawová, Kasatkinová (USA/RUS)