Šafářová bude hrát poprvé v Nottinghamu. Je to pro mě nová výzva, hlásí

- Jan Havlovic

Lucie Šafářová zahájí travnatou část sezony na podniku v Nottinghamu. Vítězka sedmi turnajů na okruhu WTA se tak rozhodla vůbec poprvé. Aktuálně 37. hráčka světového žebříčku doplní už tak velmi kvalitní obsazení v čele s Johannou Kontaovou.

Šafářová se v Nottinghamu představí vůbec poprvé. V předchozím roce odstartovala svou přípravu na Wimbledon na podniku v Birminghamu, kde tehdy vypadla v prvním kole po souboji s Petrou Kvitovou. „Jsem nadšená, že mohu odstartovat travnatou část sezony a přípravu na Wimbledon na Aegon Open Nottingham,“ uvedla Šafářová pro Nottingham post.

„Na turnaji jsem ještě nikdy nestartovala, ale slyšela jsem o něm mnoho dobrého,“ svěřila se česká tenistka. Vrcholem travnaté sezony bude již tradičně prestižní Wimbledon, na kterém bude Šafářová obhajovat loňskou účast v osmifinále, ve kterém skončila na raketě Kazašky Švedovové.

Aktuálně 37. hráčka světového žebříčku doplnila silné obsazení, kterým se pořadatelé tohoto turnaje mohou pochlubit. Jedničkou by měla být Britka Johanna Kontaová, světová sedmička. Mezi dalšími ohlášenými účastnicemi Aegon Open jsou Alison Riskeová, Monica Niculescuová nebo Heather Watsonová.

„Bude to pro mě nová výzva v tomto roce. Chci si turnaj rovněž užít, neboť Nottingham vypadá jako skvělé město a tenisové dvorce v místním areálu mají dobrou pověst,“ dodala.

Šafářová se v tomto týdnu představila na turnaji WTA v Praze, kde obhajovala loňské vítězství. I přes zdravotní problémy, které Češku sužovaly minulý týden, prošla do druhého kola, avšak do utkání proti Kristýně Plíškové již nenastoupila.

„Minulý týden jsem prodělala spálovou angínu. Doufám, že to bude dobré a že se brzy vrátím do turnajového procesu,“ svěřila se Šafářová v rozhovoru pro Tenisový svět. (více ZDE)