Kvitová poprvé od zranění držela v ruce raketu! Hraju s normálními míči, vzkazuje z Monaka

- Jan Vojkůvka

Výborná zpráva přiletěla z dalekého Monaka, kde Petra Kvitové poprvé od svého zranění při prosincovém přepadení držela v ruce tenisovou raketu. Česká tenistka má za sebou první trénink po téměř půl roce a pokračuje v rehabilitaci směrem k návratu na kurty.

První trénink Kvitové od prosince se uskutečnil na monackých antukových dvorcích, kde se nyní dvojnásobná wimbledonská šampionka konečně mohla po měsících léčení a trpělivosti postavit na kurt a udeřit do míčku.

„Doufám, že tento obrázek vás udělá šťastnými tak, jako mě! Jsem v Monaku a víte co? Jsem zpátky na kurtu, hraju s normálními míči a mou starou dobrou raketou,“ napsala Kvitová na svůj facebookový profil.

Kvitová, jež se v prosinci po přepadení ve svém bytě v Prostějově musela podrobit operaci levé ruky, která byla během tenistčiny sebeobrany pořezána neznámým pachatelem, tak pokračuje v úspěšné cestě za návratem. Její uzdravovací proces přináší výsledky už delší dobu a česká hráčka stále ještě nevzdala svou snahu za účastí na French Open, kam se předběžně přihlásila s tím, že bude záležet na průběhu rehabilitace.

A léčba přináší i své další ovoce. Další pokrok v cestě za návratem.