S Wozniackou se dorozumíte česky! Těším se na atmosféru a české diváky, říká

- David Soumar

Bývalá světová jednička, druhá nasazená, navíc velmi sympatická a pohledná… Která ze zahraničních tenistek, je pro návštěvníky J&T Banka Prague Open největším lákadlem, je celkem jasné. Caroline Wozniacká sice zasáhne do turnaje až v úterý, na kurtu už se ale ukázala s mladými tenisty pražské Sparty. „Potrénovala“, a poté vylíčila, jak se jí v Praze zatím líbí.

Na Dánku s polskými kořeny se nemusíme bát vyrukovat s češtinou. Odpověď sice přijde v polštině, ale otázce porozumí. „Speciálně s Petrou pár slov prohodím. Když se potkáme na okruhu, mluvíme mezi sebou normálně. Ona česky, já polsky,“ odpovídala na otázku Tenisového světa. Na mluvení česky si ani po sparingu s mladými tenisty ze Sparty nevěří.

Jak jste si trénink s mladými nadějemi užila? 
Byla to zábava. Užila jsem si to. Snad i ty děti… Snad to bude něco, co si budou nějaký čas pamatovat. Vzpomínám si, jak jsem já jako malá hrála s Venus – to byl velký okamžik v mé kariéře.

Do turnaje J&T Banka Prague Open zasáhnete v úterý. Jak cítíte formu?
Musím říct, že se cítím opravdu dobře. Užívám si to. Doposud mi v sezoně vše šlapalo. Doufejme, že v tom budu pokračovat.

V prvním kole na vás čeká Misaki Dojová z Japonska. Co na ni vymyslíte?
Nikdy jsem s ní nehrála. Bude to pro mě taková nová výzva. Těším se na to. Bude silnou soupeřkou, ale já se budu držet své hry.

V roli nasazené jedničky na turnaji působí Karolína Plíšková. Ta je jako jediná v žebříčku Road to Singapore před vámi... 
Karolína měla skvělý minulý rok a stejně se jí daří i letos. Hraje hodně dobře, je to také silná soupeřka. Určitě bude zábava porvat se i s touhle výzvou.

S českou tenistkou se můžete utkat až ve finále. Věřila byste si na ni? 

Doufám, no. (usměv) Věřím, že se tam potkáme.

Cestuje hodně po světě. Jak na vás zapůsobila Praha?
Krásné město. Už jsem měla šanci podívat se po okolí. Ani památky mi neunikly. Čas strávený tady si užívám.

Ve kterém z měst, která jste při turnajích navštívila, se vám líbilo nejvíc?
Každé město je jiné – každé má to své. Praha má úžasnou historii. Bude skvělé hrát před českými fanoušky. Těším se na to. 

Rozumíte taky trochu češtině?
Něčemu rozumím. Speciálně s Petrou pár slov prohodím. Když se potkáme na okruhu, mluvíme mezi sebou normálně. Ona česky, já polsky.

Věřila byste si i na mluvení česky?
Raději ne. (směje se)

Jaký máte vztah s lidmi z České republiky, kteří se pohybují na okruhu? 
Se všemi českými tenistkami mám dobrý vztah. Jsou moc milé, bavíme se už dlouhou dobu. Karolína je skvělá… Barbora, Lucka… Petra… Všechny jsou moc fajn.

Sledujete Petru Kvitovou po tom, čím si prošla? Co na její snahu o návrat říkáte?
Viděla jsem ji zrovna nedávno. Je skvělé vidět ji smát se. Snad její rehabilitace probíhá dobře. Doufám, že se brzy vrátí. Důležité je, aby se přes to dostala psychicky. Nebude to pro ní nejsnazší. Je to skvělá holka, snaží se vše brát pozitivně. Na okruhu prostě chybí…

Jak vzpomínáte na období, kdy vás trénoval David Kotyza?
Je to dobrý kouč. Trénoval několik velmi dobrých hráček. S Karolínou se mu daří – ta se pod ním hodně zlepšuje.

Brzy se vrátíte do TOP 10. Možná byste v Praze mohla zahájit útok na pozici světové jedničky…
Snažíme se, co to dá. Každý týden do toho dávám všechno. Cítím, že jsem loňský rok dobře zakončila a stejně vkročila do toho aktuálního. Doufám, že v tom budu pokračovat. Bojovat ve finále a vyhrávat, to je důvod, proč jsem tady. To jsou mé hlavní cíle.