Peschkeová se po návratu veze na vítězné vlně

- Jan Vojkůvka

Svůj návrat na kurty oslavuje Květa Peschkeová výhrami ve Stuttgartu. Po více než roce se zkušená česká deblistka vrací k tomu, co umí nejlépe a opět se veze na vítězné vlně.

Bylo to poměrně překvapení. Loni v únoru po turnaji v Dubaji se po Květě Peschkeové slehla zem a zkušená deblistka v tichosti přestala objíždět kolotoč turnajů WTA. Touha po tenise ji však přivábila zpět a podle prozatimních výkonů v německém Stuttgartu se zdá, že návrat může být hodnocen jako úspěšný.

Čtyřicetiletá Peschkeová se na přelomu let 2014/15 herně trápila, nedařilo se jí s parťačkou Srebotnikovou, a tak si na leden a únor 2015 vybrala jiné partnerky do čtyřhry. Jenže po boku Čanové a Pengové uhrála jen jednu výhru (v Sydney s Čanovou) a po únorovém klání v Dubaji se z kolotoče turnajů vytratila.

Bývalá světová jednička si pro svůj návrat vybrala antukový turnaj v německém Stuttgartu, kde po boku domácí Anny-Leny Grönefeldové, se kterou dříve během kariéry vybojovala tři tituly, zapisuje úspěšnou cestu do semifinále.

Po výhře nad americko-polskou dvojicí Raquel Atawová, Alicja Rosolská v prvním kole nedokázaly Peschkeovou s Grönefeldovou zastavit ani Argentinka Irigoyenová s Polkou Kaniovou, jež podlehly česko-německé dvojici 4:6 a 2:6.

Přetaví Květa Peschkeová svůj návrat na dvorce v další titul, kterých během kariéry nasbírala doposud 27? Se svou spoluhráčkou musí napřed vybojovat finálovou účast a to v zítřejším semifinále proti druhým nasazeným Francouzkám Garciaové s Mladenovičovou.