J&T Banka Prague Open: Vondroušová postupuje, Karolína Plíšková končí již v prvním kole

- Petr Šístek

Pondělní program J&T Banka Prague Open zahájila Denisa Allertová, jež ve finále kvalifikace nestačila na Monu Barthelovou. Místo v hlavní soutěži si ale vybojovala Lucie Hradecká, která přehrála Anu Bogdanovou. V hlavní soutěži Markéta Vondroušová otočila utkání s Carinou Witthoeftovou, kdežto Karolína Plíšková, nasazená jednička, končí bohužel již v prvním kole, když nestačila na Italku Giorgiovou. Odstartoval také turnaj čtyřhry, v němž Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou postoupily do dalšího kola. Naopak Kristýna Plíšková se po boku Viktorije Golubicové nestačila na dvojici Muhammadová, Rosolská.

Karolína Plíšková loňskou účast v semifinále nezopakuje

Turnaj J&T Banka Prague Open přišel hned v pondělí o svou turnajovou jedničku. Karolína Plíšková nezvládla své úvodní představení v pražské Stromovce a po prohře s Italkou Giorgiovou končí již v prvním kole. Pro českou tenisovou jedničku se jednalo o druhý turnaj na antuce v letošní sezoně, avšak první zápas, který sehrála pod otevřeným nebem. 

Úvodní sada tohoto duelu nabídla vyrovnanou partii, ve které však měla mírně navrch Italka Giorgiovou, která skvěle využívala své role outsidera zápasu. Za stavu 5:4 si 90. hráčka světového žebříčku vypracovala hned dva setboly, avšak oba dokázala Plíšková odvrátit. První set došel do tiebreaku, ve kterém měla Giorgiová další tři setboly, avšak ty Češka opět odvrátila. Šestý setbol již však Italka využila a ujala se vedení v tomto duelu. 

Do druhého setu vlétla Giorgiová ve velkém stylu a dostala se do vedení 4:0. Výhodu dvou brejků si dokázala udržet a dovedla zápas do vítězného konce. Italka si tak připsala jedno z nejcennějších vítězství ve své kariéře!

Allertová ve finále kvalifikace neuspěla

Denisa Allertová ve finále kvalifikace J&T Banka Prague Open nestačila na třetí nasazenou Monu Barthelovou (82.), které podlehla po setech 0:6 a 3:6. Česká tenistka si v utkání vypracovala jediný brejkbol, který ale využít nedokázala. Oproti tomu sama přišla o servis hned čtyřikrát a v Praze tak končí těsně před branami hlavní soutěže. „Dneska mi to bohužel úplně nevyšlo, na kurtu jsem se necítila dobře a soupeřka byla lepší,“ zhodnotila Allertová utkání v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

Hradecká přehrála Bogdanovou a zahraje si v hlavní soutěži

Lucie Hradecká si ve finále kvalifikace J&T Banka Prague Open poradila s Anou Bogdanovou, kterou přehrála po setech 6:2 a 6:4. Česká tenistka v úvodní sadě získala od stavu 2:2 čtyři hry v řadě a ve druhém dějství dvěma brejky otočila set ze stavu 0:2. „Na začátku druhého setu to byl pouze jeden brejk, a tak jsem si říkala, že zápas dotáhnu do vítězného konce. Nervozita byla až do posledního míčku," přiznala Hradecká v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět. 

Vondroušová otočila utkání s Witthöftovou

Markéta Vondroušová v úvodním kole J&T Banka Prague Open zvládla utkání s Carinou Witthöftovou, kterou přehrála po setech 6:7(6), 7:5 a 6:2. V úvodním setu česká tenistka prohospodařila vedení 4:0 a vyrovnaný tiebreak následně prohrála poměrem 6:8. Ve druhém dějství měla Němka dvakrát výhodu brejku, avšak Vondroušová dokázala sadu otočit ze stavu 3:4 na 7:5 a vynutila si rozhodující třetí set. V něm si již dokázala vypracovat na kurtu převahu a ovládla jej poměrně jasným výsledkem 6:2.

Kristýna Plíšková končí ve čtyřhře v prvním kole

Na J&T Banka Prague Open se v pondělí představila i druhá ze sester Plíškových - Kristýna. Česká tenistka se představila v prvním kole čtyřhry po boku Viktorie Golubicové. Česko-švýcarský pár si však postup nezajistil, neboť nestačil na dvojici Muhammadová, Rosolská a prohrál po setech 6:4, 4:6, 6:10. 

Siniaková s Hradeckou postupují

V posledním zápase pondělního programu se představil nasazený pár číslo jedna! Kateřina Siniaková s Lucií Hradeckou vyzvaly v souboji prvního kola ruskou dvojici Dzalamidzeová, Kuidermetová. České tenistky potvrdily, že mají v posledních týdnech dobrou formu a po vítětství 6:4, 6:3 postupují do dalšího kola.

V úterý se můžeme těšit na Wozniackou, Strýcovou nebo Šafářovou!

Bohatý program čeká na tenisové fanoušky na turnaji J&T Banka Prague Open i v úterý! V pražské Stromovce se představí druhá nasazená, Dánka Caroline Wozniacká, která vyzve Japonku Dojovou.  Diváci se mohou těšit také na Lucii Šafářovou, vítězku loňského ročníku. Z českých tenistek se představí ve dvouhře Barbora Strýcová, Kristýna Plíšková, Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková!

Finále kvalifikace

DENISA ALLERTOVÁ (105.) - Mona Barthelová (GER, 82.) 0:6, 3:6
Natalia Vichljancevová (RUS, 77.) - Mariana Duqueová-Marinová (COL, 98.) 6:2, 6:1
Donna Vekičová (CRO, 84.) - Beatriz Haddadová-Maiová (BRA, 144.) 6:4, 4:6, 3:6
LUCIE HRADECKÁ (173.) - Ana Bogdanová (ROU, 111.) 6:2, 6:4

1. kolo dvouhry

MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (115.) - Carina Witthöftová (GER, 71.) 6:7(6), 7:5, 6:2
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (3.) - Camila Giorgiová (ITA, 99.) 6:7 (6), 2:6
Annika Becková (GER, 66.) - Oceane Dodinová (FRA, 63.) 5:7, 4:6
Čchiang Wang (CHN, 57.) - Maria Sakkariová (GRE, 95.) 6:1, 4:6, 6:2

1. kolo čtyřhry

KR. PLÍŠKOVÁ, Golubicová (SUI) - Muhammadová (USA), Rosolská (POL) 6:4, 4:6, 6:10
Knollová (SUI), Schuursová (NED) - Koviničová (MNE), Linetteová (POL) 6:4, 6:7 (2), 10:4
HRADECKÁ, SINIAKOVÁ - Dzalamidzeová, Kudermetová (obě RUS) 6:4, 6:3

J&T Banka Prague Open den po dni:

Neděle 30. 4.:

VIDEO: Koukalová se rozloučila s kariérou a plánuje rodinu

Los čtyřhry na J&T Banka Prague Open: Do hry zasáhne devět Češek, Hradecká se Siniakovou nasazenými jedničkami

J&T Banka Prague Open: Allertová prolétla do finále kvalifikace, Smitková ruskou favoritku nezaskočila. Dohrála i Zarycká

Potvrzeno: žádné vločky, přeháňky jen občas! Prague Open bude provázet jarní počasí, říká meteoroložka Honsová

Široký úsměv rozzářil Stromovku: Konečně jsem stoprocentní, hlásí Lucie Hradecká

Sobota 29. 4.:

J&T Banka Prague Open: Smitková odvracela mečboly, postupují i Hradecká a senzačně Beránková

Senzace na turnaji v Praze! Šestnáctiletá Beránková pokořila Razzanovou, přemožitelku Sereny Williamsové

Zpátky ke hvězdám: Uvidí Praha (staro)novou Terezu Smitkovou?

Alexandrovová, která skolila Ivanovičovou, žádá o české občanství. Zatím je to v počáteční fázi, uvádí Ruska

Los hlavní soutěže J&T Banka Prague Open: Ka. Plíškovou čeká Giorgiová, obhájkyně titulu Šafářová narazí na Kučovou

Bývalá reprezentantka Koukalová se v areálu pražské Sparty rozloučí v neděli s aktivní kariérou