Těhotná Williamsová: Můj příběh ještě neskončil, chci se vrátit

- Jan Vojkůvka

Serena Williamsová se o svém těhotenství dozvěděla krátce před začátkem grandslamového turnaje v australském Melbourne. Věděla, že riskuje, přesto se odhodlala do turnaje naskočit a zabojovat o svůj rekordní triumf. Uspěla, Australian Open vyhrála a získala třiadvacátý titul z turnajů velké čtyřky. A končit rozhodně nehodlá!

„Bez pochyb se chci vrátit na okruh. Můj příběh ještě neskončil a nedosáhla jsem všeho, čeho bych chtěla,“ řekla ve svém prvním rozhovoru po oznámení těhotenství novinářce Gayle Kingové. „Beru si inspiraci ze své sestry Venus, která je o rok starší než já. Pokud ona hraje na nejvyšší úrovni, mohu to dokázat také. Toto je jen nová součást mého života,“ podotkla ke svému těhotenství.

O tom, že čeká potomka, se dozvěděla krátce před začátkem prvního grandslamu sezony. „Byla jsem velmi nervózní a nevěděla jsem, co mám dělat. Mohu vůbec hrát?“

Williamsová se nakonec rozhodla, že hrát bude. Získala titul, ale bylo ji jasné, že riskuje. „Vím, že v prvních dvanácti měsících to je velmi nebezpečné. Měla jsem spoustu otázek, ale věděla jsem také, že nejdůležitější je pro mě zůstat soustředěná. Měla jsem spoustu energie, kterou jsem potřebovala vydat. Cítila jsem, že nemám vůbec čas, abych projevila nějaké ostatní extra emoce,“ uvedla světová jednička, která se vrátila na trůn ženského tenisu i přes to, že od ledna nehrála.

A touhu vítězit má dál. Po porodu by se ráda vrátila k tréninku a příští rok znovu nastoupila na dvorce. Láska ke sportu a její kariéře také způsobila, že po požádání o ruku od svého snoubence Alexise Ohaniana byla dokonce naštvaná. „Miluji svou kariéru a volnost. Nejsem zrovna vdávací typ,“ svěřila se. „Když to navrhl, tak jsem se skoro zlobila. Vlastně ne skoro, byla jsem naštvaná. Stalo se tak uprostřed tréninkového procesu a já měla v hlavě v tu chvíli jen myšlenky na vítězství na Australian Open,“ dodala.