Šarapovová prožila vítězný comeback! V osmifinále ji čeká ruské derby

- Jiří Vachtl

Maria Šarapovová se dnes v německém Stuttgartu vrátila na tenisový okruh. A comeback to byl úspěšný. Ve svém prvním zápase po uplynutí dopingového trestu totiž porazila Robertu Vinciovou 7:5, 6:3. Ruská tenistka tak postoupila do osmifinále, kde se utká se svoji krajankou Jekatěrinou Makarovovou.

Celý tenisový svět dnes sledoval dění na turnaji ve Stuttgartu. Každý byl zvědavý, jak se ruské tenistce po tak dlouhé pauze povede...

Šarapovová nevstoupila do utkání zrovna nejlépe, když ji hned ve druhém gemu Italka vzala podání. Ruská tenistka však přispěchala s okamžitým rebreakem, kterým snížila na 1:2. Obě tenistky si pak dlouhou dobu držely svá podání. Zlom nastal až za stavu 5:5, kdy se Šarapovová dostala k brejkbolu, který díky vítěznému returnu využila. V následném gemu pak celou první sadu dopodávala.

Tím se ruská tenistka uklidnila a ve druhém setu už jasně převzala otěže zápasu. Hned na úvod vzala Vinciové podání a svůj náskok si pak s přehledem kontrolovala. Za stavu 5:3 pak Šarapovová ukončila celý zápas čistou hrou na returnu.

V osmifinále se pak Šarapovová střetne s Jekatěrinou Makarovovou. Vítězka pěti grandslamů se svou mladší krajankou nikdy neprohrála a drží s ní pozitivní bilanci 6:0. Po turnaji ve Stuttgartu má ruská tenistka jisté ještě volné karty na podniky v Římě a Madridu. O udělení volné karty na French Open se pak neustále diskutuje. Šarapovová si však ještě teoreticky může zajistit start alespoň v kvalifikaci na základě žebříčkového postavení. To by ovšem musela na německém turnaji dojít do finále.