Na pikantní souboj se Šarapovovou nedojde! Cibulková se kvůli zranění ve Stuttgartu nepředstaví

- Petr Šístek

Světová čtyřka Dominika Cibulková nestihla doléčit zranění zápěstí, které si přivodila během tréninku na barážové střetnutí Fed Cupu mezi Slovenskem a Nizozemskem, v důsledku čehož se byla nucena odhlásit z podniku ve Stuttgartu. Jako nasazené trojka zde měla přitom mít v úvodním kole volný los a ve čtvrtfinále se mohla utkat s Marií Šarapovovou, jejíž start na turnaji dříve ostře kritizovala.

Cibulková si zranění přivodil následkem zdánlivě nevinného pádu 19. dubna. Nemohla tak pomoci své zemi v boji o postup do Světové skupiny Fed Cupu. Slovenské tenistky se s její absencí vypořádat nedokázaly a Nizozemkám podlehly 2:3. Cibulková navíc musela několik dní nosit dlahu a její zraněné zápěstí si vyžádá delší odpočinek, než se původně očekávalo.

„Ruka mě už bolí méně, ale ještě to stále není tak dobré, abych mohla chytit raketu a hrát. Tento týden mě již čeká rehabilitace bez dlahy, ale stále ještě nemůžu začít hrát. Velmi mě to mrzí, protože jsem ve Stuttgartu chtěla zahrát. Kvůli takovému nevinnému pádu jsem v době, kdy jsem se chtěla připravovat na antuku, budu muset být nakonec dva týdny bez tenisu,“ uvedla Cibulková pro portál sporty.sk.

Slovenská tenistka se v minulosti zařadila k početné skupině hráček, která otevřeně kritizovala vstřícnost organizátorů turnajů vůči Marii Šarapovové, jež se vrací po dopingovém trestu, a ve Stuttgartu se jí dokonce dostalo nevídaného ústupku, díky němuž může odehrát první kolo později než ostatní tenistky. „Nemyslím si, že je to správné, ale co s tím můžeme dělat? Stále jí dobíhá trest, ale může do turnaje vstoupit až ve středu, je to poněkud divné,“ konstatovala Cibulková.

Vítězce loňského Turnaje mistryň se nelíbí ani samotné udílení divokých karet ruské tenistce. „Pro mě to není OK. Mluvila jsem s několika dalšími hráčkami a žádná z nich s tím nesouhlasí. My o tom ale nerozhodujeme. Všichni lidé, kteří to mají na starost, by měli znát pravidla a zachovat se správně. Není to o Šarapovové, ale každý, kdo byl potrestán za doping, by měl začít znovu od nuly,“ nebrala si Slovenka servítky.

Přitom Cibulková se ve Stuttgartu mohla se Šarapovovou utkat již ve čtvrtfinále, avšak k pikantnímu utkání tak nedojde. Slovenskou tenistku ale v pavouku nahradila pátá nasazené Garbiñe Muguruzaová, jež se dříve o Rusce pohrdavě vyjádřila, že její návrat ostatní tenistky nezajímá.