Bývalá světová jednička přijede do Prahy! Jankovičová obdržela divokou kartu

- Jan Havlovic

Pořadatelé J&T Banka Prague Open v pátek v podvečer oznámili jméno držitelky poslední divoké karty. Fanoušci se mohou těšit na Srbku Jelenu Jankovičovou, bývalou světovou jedničku! Informaci potvrdil pro Tenisový svět mluvčí České sportovní Karel Tejkal.

Letošní ročník J&T Banka Prague Open bude nabitý hvězdnými jmény. Přihlášeny jsou Caroline Wozniacká, Samantha Stosurová a čeští fanoušci se mohou těšit i na domácí hráčky – Karolínu Plíškovou, Barboru Strýcovou, Lucii Šafářovou, Kateřinu Siniakovou a Kristýnu Plíškovou.

Pořadatelé nyní osm dní před startem kvalifikace oznámili účast další hvězdné tenistky. Do pražské Stromovky přijede Jelena Jankovičová, která obdržela poslední divokou kartu pro účast v hlavní soutěži. Předchozí dvě byly uděleny sedmnáctileté Markétě Vondroušové a Slovence Kristíně Kučové.

Jelena Jankovičová vyhrála na okruhu WTA již 15 turnajů a je bývalou světovou jedničkou. V letošní sezoně se srbské tenistce příliš nedaří. Svůj nejlepší výsledek zaznamenala na Australian Open, kde došla do třetího kola.

Finalistka US Open z roku 2008 vstoupila do antukové části sezony na podniku v americkém Charlestonu, kde prošla do druhého kola. Poté však nestačila na Australanku Stosurovou, další účastnici letošního ročníku J&T Banka Prague Open, která v loňském ročníku prošla ve Stromovce do finále, ve kterém podlehla Lucii Šafářové. 

Pořadatelé zároveň také oznámili čtyři nejvýše přihlášené páry do čtyřhry. V Praze se představí Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou, které budou turnajovými jedničkami. Na turnaji bude startovat z českých tenistek také Květa Peschkeová a Renata Voráčová. 

1. LUCIE HRADECKÁ, KATEŘINA SINIAKOVÁ
2. Hao-Ching Čchan, Jelena Ostapenková (TAI/LAT)
3. Anna-Lena Groenefeldová (GER), KVĚTA PESCHKEOVÁ
4. Raquel Atawová (USA), RENATA VORÁČOVÁ