Los FC: Pohádka Vondroušové pokračuje, čeká ji premiéra ve Fed Cupu!

- Jan Havlovic

V Saddlebrook Resortu na Floridě proběhl los semifinále Fed Cupu mezi Spojenými státy a Českou republikou. Jako první se na kurt dostane z českého týmu kometa letošní sezony – sedmnáctiletá Markéta Vondroušová, která vyzve americkou jedničku Coco Vandewegheovou! Pozice týmové jedničky se zhostí Kateřina Siniaková, která se utká s Shelby Rogersovou.

Českému týmu zatím na Floridě počasí přeje a jinak tomu nebylo ani při dnešním oficiálním losu. V prostředí Saddlebrook Resortu panovalo slunečné počasí, do kterého česká děvčata zvolila červené sukně a trička s národními motivy, kdežto Američanky byly navlečené do teplákových souprav.

Největším překvapením samotného losu byl tah Petra Pály, který zvolil Markétu Vondroušovou týmovou dvojkou! „Pro favorita nikdy není lehké hrát proti sedmnáctileté holce, která je ve formě a ještě to umí," řekl Pála na středeční tiskové konferenci. 

Čerstvá vítězka turnaje ve švýcarském Bielu celé semifinále rozehraje z českého pohledu duelem s Coco Vandewegheovou, 24. hráčkou světového žebříčku a americkou jedničkou. Pokud Vondroušová naváže na své výkony ze Švýcarska, rozhodně není bez šance a výborné formy české tenisové naděje chce pochopitelně využít také Petr Pála, který dal debutantce v české fedcupovém týmu důvěru! 

Role týmové jedničky se dle očekávání zhostí Kateřina Siniaková, kterou čeká souboj s Shelby Rogersovou. Obě tenistky se střetly před dvěma lety na antukovém turnaji v Římě. Tehdy se radovala z vítězství ve dvou setech česká tenista. Na Siniakové však nyní bude ležet tíha zodpovědnosti a uvidíme, jak si v roli týmové jedničky povede. 

Los semifinále – USA – Česko

Sobota 22.4

Coco Vandewegheová (24.) – Markéta Vondroušová (117.)
Shelby Rogersová (49.) – Kateřina Siniaková (38.)

Nedelě 23.4

Coco Vandewegheová (24.) – Kateřina Siniaková (38.)
Shelby Rogersová (49.) – Markéta Vondroušová (117.)

Matteková-Sandsová, Davisová - Kr.Plíšková, Allertová