Serena Williamsová bude maminkou! Jak to bude s její tenisovou kariérou?

- Jan Havlovic

Aktuální světová dvojka, Serena Williamsová, oznámila, že je těhotná. Na svůj oficiální účet na Snapchatu zveřejnila fotografii s popiskem „dvacátý týden“.

Pětatřicetiletá Američanka se na tenisových dvorcích představila naposledy ve finále Australian Open, kde získala po výhře nad svou sestrou Venus svůj 23. grandslamový titul. Poté se z turnajů odhlašovala a datum jejího návratu na dvorce byl nejasný.

Nyní to vypadá, že pauza světové dvojky bude delší, než se čekalo! Americká tenistka totiž prostřednictvím Snapchatu oznámila, že je těhotná. Na oblíbené sociální síti uveřejnila fotografii ve žlutých plavkách s jasně vystupujícím bříškem. K fotografii připojila informaci, že je ve 20. týdnu.

Serena Williamsová se v loňském roce zasnoubila s internetovým magnátem Alexisem Ohanianem, se kterým nyní čeká svého prvního potomka. Nad pokračováním tenisové kariéry americké tenistky tak visí otazník a není tak jasné, zdali světová dvojka uvažuje o konci kariéry, nebo se po mateřské dovolené na tenisové dvorce ještě vrátí...

K nečekané novině, která obletěla celý tenisový svět, se vyjádřil pro české novináře Petr Pála, kapitán českého fedcupového týmu. „Je to překvapení. Nevím, jestli to plánovala, člověk nevidí do kuchyně. Myslel jsem, že až předhoní Steffi, tak do toho půjde."

Pauza Williamsové je také šancí pro Karolínu Plíškovou, která by mohla v dohledné době zaútočit na post světové jedničky. „Když nehraje Serena, je to rozdíl. Je tam víc holek, které se o to (světovou jedničku) můžou poprat. Včetně Káji. Teď je jenom potřeba potvrdit to nějakým výsledkem na grandslamu. Snad se zase dostane do nějakého finále,“ doufá Pála.