Kvitová je přihlášená na Roland Garros. Neznamená to, že budu připravená, píše

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová, jež se léčí ze zranění ruky po prosincovém přepadení v jejím prostějovském bytě, přinesla na svém facebookovém profilu velmi pozitivní informace. Kromě ujištění, že její léčební proces probíhá více než dobře, si nechala také otevřená vrátka pro případný návrat na French Open!

„Chtěla bych vám poskytnout rychlou, a snad i pozitivní, aktualizaci o svém stavu. Mé jméno se zítra objeví ve vstupním seznamu pro Roland Garros, protože se přiblížil vstupní termín a já dosáhla značného pokroku ve své rehabilitaci,“ napsala Kvitová na svém facebooku.

Kvitová, jež se v prosinci po přepadení ve svém bytě v Prostějově musela podrobit operaci levé ruky, která byla během tenistčiny sebeobrany pořezána neznámým pachatelem, tak dává najevo svou touhu po návratu na kurty. Jestli by se tak mohlo stát na pařížské antuce je ale ještě brzy hodnotit.

Potvrzuje to i sama sedmadvacetiletá hráčka, která ve svém vzkazu fanouškům dále uvedla: „Chci mít příležitost, že bych si mohla zahrát na jednom ze svých nejoblíbenějších turnajů. To ale, bohužel, neznamená, že budu na Paříž připravena, ale udělám vše, co budu moci, abych měla šanci a zůstala pozitivně naladěna.“

„Mám před sebou ještě dlouhou cestu, ale chtěla jsem se s vámi o tuto zprávu podělit,“ dodala závěrem aktuálně čtrnáctá žena světového žebříčku.

Po pachateli přepadení policie nadále pátrá. Od prosincového útoku se však prozatím nepodařilo přijít na žádnou stopu a odměna za pomoc vedoucí k dopadení pachatele byla mezitím navýšena na půl milionu.