VIDEO: Šlo to vůbec zkazit? Čorič předvedl nevídanou chybu na síti

- Petr Šístek

Borna Čorič, který se po zranění ze závěru loňské sezony snaží vrátit na ztracené pozice, postoupil na turnaji ATP 250 v Marrákeši již do čtvrtfinále. Na výhru nad na divokou kartu startujícím Redou El Amranim se ale nečekaně nadřel a zkušeného Maročana ze sedmé stovky žebříčku porazil až v tiebreaku třetího setu. K vyrovnanému průběhu utkání přispělo i těžko uvěřitelné zaváhání na síti, kterého se chorvatský tenista dopustil.

Přitom vše již nasvědčuje tomu, že se Čorič začíná dostávat opět do formy. Zatímco sezonu zahájil třemi porážkami v řadě, na předchozím turnaji v Miami porazil světovou sedmičku Dominica Thiema a došel do třetího kola. V Márrakeši na úvod překvapil relativně hladkým skalpem sedmého nasazeného Diega Schwartzmana, kterého na úvod vyprovodil z kurtu po výsledku 6:3 a 6:2.

V osmifinále mu ale srdnatě vzdoroval již zmíněný Reda El Amrani, jemuž v úvodním kole za stavu 6:7(3) a 0:1 skrečoval obhájce titulu Federico Delbonis. Maročan nakonec talentovanému Čoričovi podlehl 2:6, 6:3 a 6:7(5), avšak fanoušky zaujala především pozoruhodná neobratnost Chorvata na síti.

Borna Čorič ale i přes toto zaváhání dokázal zápas zvládnout a ve čtvrtfinále se utká s turnajovou dvojkou Albertem Ramosem-Vinolasem, který mezi nejlepší osmičku postoupil po tuhém boji s kvalifikantem Laslem Djerem, jehož udolal po setech 6:7(4), 6:1 a 6:4.