Šafářová s Mattekovou-Sandsovou slaví v Charlestonu desátý společný triumf

- Jiří Vachtl

Na zelené antuce v americkém Charlestonu se dnes odehrálo finálové utkání čtyřhry, ve kterém měla Česká republika hned trojité zastoupení. Lucie Šafářová s Bethanie Mattekovou- Sandsovou nakonec po dramatické bitvě udolaly Lucii Hradeckou s Kateřinou Siniakovou a slaví desátý společný triumf na okruhu WTA. Lucie Šafářová se navíc díky tomuto triumfu v pondělí vrátí na druhé místo světového žebříčku čtyřhry.

První break zápasu přišel už ve čtvrté hře, kdy česko-americká dvojice prorazila podání Kateřiny Siniakové. V šesté hře pak o servis přišla i Lucie Hradecká a Šafářová s Mattekovou-Sandsovou tak ovládly první sadu jednoznačně 6:1.

Kateřinu Siniakovou navíc opět začala trápit záda, kvůli kterým musela vzdát své utkání prvního kola dvouhry proti Monice Puigové. Česká tenistka si tak vyžádala medical timeout a zamířila do šatny na ošetření.

Do druhé sady však Siniaková s Hradeckou vstoupily výborně, když hned ve druhé hře prolomily podání americké tenistky. V následující hře však Siniaková zaznamenala dvě dvojchyby. Český pár tak o výhodu breaku hned přišel. Od stavu 2:2 pak všechny tenistky prohrály prohrály gemy na svém servisu. Poslední break ve druhé sadě přišel za stavu 5:4 pro Hradeckou se Siniakovou. Český pár tehdy v desáté hře druhé sady sebral Mattekové-Sandsové podání a utkání tak zamířilo do rozhodujícího supertiebreaku.

Jeho začátek byl velice vyrovnaný. Oba páry si pravidelně prolamovaly svá podání. Zlom přišel za stavu 6:5 pro Šafářovou a Mattekovou-Sandsovou. Lucie Hradecká zamířila na podání, kde však oba míče prohrála a dovolila tak česko-americkému páru odskočit do vedení 8:5. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou už pak nadějný náskok udržely a zvítězily 10:7.

Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou tak prohrály i své třetí finále a na společný titul si tak ještě musí počkat. Naopak Lucie Šafářová slaví s Bethanie Mattekovou-Sandsovou už desátou společnou trofej na okruhu WTA. 

Po utkání česko-americký pár dopřál americkým divákům svůj tradiční oslavný taneček.