Finále mladých pušek! V Charlestonu se střetne Ostapenková s Kasatkinovou

- Jan Havlovic

Překvapivé obsazení bude mít finále turnaje v americkém Charlestonu. Poprvé od roku 2009 se totiž v souboji o titul utkají dvě náctileté tenisty – Darja Kasatkinová a Jelena Ostapenková!

Lotyška Ostapenková překvapuje svými výkony celý tenisový svět. Sympatická tenistka si ve čtvrtfinále vyšlápla na světovou dvanáctku Caroline Wozniackou, kterou po skvělém výkonu porazila ve dvou setech. „Pokud bude Jelena hrát takhle každý den, může být světovou jedničkou,“ nechala se slyšet Wozniacká po pátečním čtvrtfinále. (více ZDE)

Každého tenisového fanouška zajímalo, jestli Ostapenková na svůj vynikající výkon naváže i v semifinále. S Chorvatkou Baroniovou-Lučičovou však sehrála o poznání vyrovnanější partii, kterou Lotyška dokázala urvat ve třetím setu, který vyhrála poměrem 6:4. „Je krásné být potřetí ve finále turnaje WTA. Je to však mé první finále na antuce,“ zářila Lotyška v rozhovoru pro WTA.

„Hrozně moc se na finálový duel těším,“ přiznává Ostapenková, kterou čeká souboj s Darjou Kasatkinovou. „Daria je typ defenzivní hráčky a myslím si, že antuka je její oblíbený povrch. Budu se snažit být důsledná, agresivní při výměnách a prostě hrát svojí hru,“ prozrazuje Ostapenková své plány na finále.

 

Jak již bylo zmíněno, druhou finalistkou turnaje v Charlestonu se stala devatenáctiletá Darja Kasatkinová, pro kterou to bude první finále na okruhu WTA! Ruská tenisová naděje vyřadila na zelené antuce v Charletosnu Koviničovou, Puigovou, Gavrilovovou a Beugovou a v semifinále si poradila i s Němkou Siegemndovou, kterou porazila po setech 3:6, 6:2, 6:1.

„Byl velmi těžký zápas. Bylo to daleko více o psychice než od samotné hře,“ zamyslela se Kasatkinová v rozhovoru pro WTA.

„Je skvělé, že jsem zde postoupila do finále. Vůbec netuším, co se zítra stane, nikdy jsem finále nehrála, takže jsem sama zvědavá,“ přiznala devatenáctiletá Ruska.