Jediný, kdo může na French Open zastavit Nadala, je Djokovič, překvapil Goran Ivaniševič

- Jan Havlovic

Goran Ivaniševič se nyní připravuje s Tomášem Berdychem na přechod do antukové části sezony. Bývalý vynikající tenista si však našel čas i na média a rozpovídal se o aktuálních tenisových tématech – dominanci Rogera Federera, návratu Marie Šarapovové i slabší formy Novaka Djokoviče.

Srbská tenisová jednička, Novak Djokovič, v posledních měsících není tak dominantní. Od loňského titulu na Rolland Garros získala světová dvojka pouze dva tituly – v Torontu a Dauhá. „Je to pro mě velmi těžké tohle komentovat,“ přiznal wimbledonský šampion z roku 2001 v rozhovoru pro tennisworldusa.org

Djokovič v letošním roce překvapil prohrou s Denisem Istominem na Australian Open a nedařilo se mu ani na turnaji v Indian Wells. „Jedině Novak ví, co se v jeho hlavě stalo a jedině on může najít znovu sám sebe, neboť je to skvělý tenista. Potřebuje nějaký dobrý výsledek, aby se vrátil tam, kde býval,“ odhaduje Ivaniševič.

K tomuto tématu se vyjádřil před měsícem také sám Djokovič, který uvedl, že tenis již není jeho priorita. „Tenis byl mou hlavní prioritou, dokud se nenarodil Stefan. Nyní je všechno jinak. Mám syna, ženu, rodinu a jsem velmi vděčný za požehnání býti otcem,“ řekl v televizním rozhovoru. (více ZDE)

Ivaniševič však věří, že se jeho krajan vrátí do své staré formy právě v Paříži, kde se v loňské sezoně radoval ze svého zatím posledního grandslamového titulu. „Nadal bude jednoznačným favoritem na French Open, ale jediným, kdo ho může zastavit, je Novak Djokovič,“ překvapil aktuální trenér Tomáše Berdycha, české tenisové jedničky.

„Na svůj návrat na kurty se chystá Maria Šarapovová a bude zde také hodně mladých hráčů, tudíž se máme na co těšit,“ přiznal Ivaniševič, který se na blížící se grandslam ve francouzské metropoli moc těší.

Na závěr celého rozhovoru bývalá světová dvojka vyjádřila také k letošní formě Rogera Federera. „Federer hraje tenis na neskutečné úrovni a myslím, že může i nadále sbírat tituly,“ míní Ivaniševič.