Berdych si zahraje v Mexiku! Bude hlavní hvězdou turnaje v Los Cabos?

- Jan Vojkůvka

Druhý ročník turnaje v Los Cabos se může pochlubit velkou hvězdou ve svém entry listu. Jednou z hlavních tváří mexického turnaje se na přelomu července a srpna stane Tomáš Berdych, který byl oficiálně ohlášen jako účastník místního podniku ATP World Tour 250.

Není příliš destinací, kde by Tomáš Berdych ještě nehrál. Přesto Mexiko jeho pozornosti prozatím unikalo. Zejména pak z důvodu, že turnaj v Acapulcu se hraje v době, kdy se v Evropě koná řada halových, a pro Berdycha oblíbených, podniků.

Jinak tomu bude v této sezoně, kdy organizátoři mexického turnaje v Los Cabos ohlásili pro druhý ročník Berdychovu účast. Los Cabos získal pořadatelství turnaje ATP World Tour od Bogoty v minulé sezoně, kdy se konal první ročník na místních betonových dvorcích.

Titul z Los Cabos obhajuje Chorvat Ivo Karlovič, jehož účast je ale prozatím nejistá. Berdych se ale zařadí mezi již ohlášené tenisty v čele se španělským duem Feliciano Lopez (finalista prvního ročníku) a Fernando Verdasco. Na turnaji bude startovat také americký bomber Sam Querrey a řada mladých pušek. Berdych se předběžně může potkat s Bornou Čoričem, Karenem Chačanovem, Thanasi Kokkinakisem či Francisem Tiafoem.

Turnaj, jenž se bude hrát od 31. července do 6. srpna a bude dotovaný částkou 728 tisíc dolarů, se tak dostane do velkého zájmu českých fanoušků, kteří by Berdycha mohli vidět i v roli prvního nasazeného.