Krejčíková věří ve vítězství! Dokázala jsem si, že na soupeřky mám, řekla po australské misi

- Petra Budilová

Úspěšná australská mise dává velkou naději do dalších měsíců. Barbora Krejčíková absolvovala jeden z nejnáročnějších tripů ve své kariéře a výsledky, kterých během uplynulých dvou měsíců na australských turnajích dosáhla, ji opět přiblížily návratu do druhé světové stovky.

Dvě finále, jedno semifinále a jedno čtvrtfinále. Výsledky, na které v minulé sezoně Barbora Krejčíková nedosahovala, ji zajišťují posun na 217. místo světového žebříčku, kam vystoupá v příštím vydání žebříčku. Úspěšná mise v Austrálii ji dopomohla nejen ke stoupání žebříčkem a dosažení prvního finále od srpna 2015, ale také k dodání tolik potřebného sebevědomí na následující antukovou část sezony.

Jak jste spokojená se svým vystoupením v Austrálii?
Myslím si, že v Austrálii se mi dařilo. Hrála jsem tam mnoho těžkých zápasů s hráčkami z TOP150 a na dalších dvou turnajích z TOP200. I když jsem si neodvezla titul, žádný prohraný zápas nebyl jen na jednu stranu a to mi dodává sebevědomí, že na soupeřky mám a že to brzy zlomím na svoji stranu.

Hrála jste tam čtyři turnaje. Na prvním jste vypadla v semifinále, na druhém s pozdější vítězkou Marií Bouzkovou ve čtvrtfinále a na dalších dvou ve finále. Cítila jste, že se herně zlepšujete?
Rozhodně se má hra zlepšovala každým zápasem. Byla jsem na cestách na dvě etapy. První byla Hong Kong, Sydney, AO, Taipei, Launceston, Perth a Budapešť. Poté jsem se vrátila domů a následně jsem se vrátila na dva turnaje v Morningtonu. Bylo to hodně cestování, hodně týdnů daleko od domova, ale dnes jsem ráda, že jsem to vše absolvovala - posunulo mě to zase o krůček dál.

První dva turnaje v Launcestonu a v Perthu se hrály na tvrdém povrchu, další dva turnaje v Morningtonu na antuce. Jak jste se vyrovnala se změnou povrchu a kde se vám hrálo lépe?
Se změnou povrchu nebyl problém. Měla jsem hodně času mezi turnaji doma potrénovat a zvyknout si na antuku. Navíc mám antuku ráda, vyrostla jsem na ní a k srdci je mi bližší.

Jak byste zhodnotila vaše vystoupení na jednotlivých turnajích?
Na všech turnajích jsem se snažila od začátku až do konce. Z každého vítězství mám radost a vážím si ho. Naopak prohry nabízí ponaučení a posouvají dál.

Kde jste měla k titulu nejblíže? Který zápas vás nejvíc mrzí?
Tak asi v obou Morningtonech. Hrála jsem tam dvakrát finále a dvakrát jsem odešla poražená. Takový je tenis. Snažím se z toho ponaučit a vždy věřím, že z následujícího turnaje ten titul přivezu.

V deblu jste vyhrála poslední turnaj v Morningtonu s Julií Glushkovou. Jste spokojená se svými vystoupeními ve čtyřhře nebo jste jako semifinalistka grandslamu čekala více?
Jsem ráda, že jsme s Julií vyhrály z mínus mečbolů. Čtyřhru hraju ráda. Dodává nové zápasové zkušenosti. Myslím si, že na naše první společné hraní jsme si vedly velice dobře.

Jak se cítíte po zdravotní stránce?
Cítím se dobře. Byly sice nějaké bolístky, ale naštěstí žádná velká zranění. Můj kondiční trenér a fyzio mě na podzim dobře připravili a teď z toho těžím. Tímto jim také moc děkuji. Doufám, že se mi bude dařit nadále a zranění se mi vyhnou.

Kdo vás momentálně trénuje a byl s vámi trenér i v Austrálii?
V Austrálii jsem byla s kondičním trenérem. Začínám teď spolupracovat s novým tenisovým trenérem (jméno Krejčíková neprozradila, pozn. redakce) a ten se mnou absolvuje následující turnaje.

Jaké jsou vaše další turnajové plány?
Od 10.4. začínám hrát turnaje ITF na antuce v Itálii a následně do Roland Garros budu mixovat ITF s WTA.

Do Prahy na J&T Banka Prague Open přijedete?
Ne, Prahu letos vynechám.