VIDEO: Putincevová neunesla prohru a předvedla šílené podání ruky

- Jiří Vachtl

Kazašská tenistka Julia Putincevová nedotáhla na turnaji v Charlestonu velice slibně rozehraný zápas proti Polce Linettové. Při podání rukou u sítě se pak zachovala velice nesportovně, když odvrátila hlavu a soupeřku spíše jen plácla. Celá situace neunikla ani ostatním hráčkám, které ji tak začaly řešit na sociálních sítích. Tento americký turnaj jako by nesportovní chování a špatné podávání rukou přitahoval. V roce 2004 zde Patty Schnyderová dokonce své soupeřce u sítě sprostě nadávala.

Kazaška Julia Putincevová (29. WTA) plnila na turnaji v americkém Charlestonu roli dvanácté nasazené hráčky. V úvodním kole ji čekal duel proti Polce Magdě Linettové, které patří až 83. příčka na světovém žebříčku. Utkání se z počátku vyvíjelo lépe pro kazašskou tenistku, která získala úvodní sadu poměrem 6:4. Druhý set ovšem patřil polské tenistce a utkání tak zamířilo do rozhodující třetí sady. V té vedla Putincevová už 4:0. Jenže Linettová předvedla málo vídaný obrat, když nakonec slavila výhru 6:4! To Putincevová neunesla…

Na celou situaci zareagovala na Twitteru i Mandy Minellaová (68. WTA), která počínání Putincevové ohodnotila třemi palci dolů. Její příspěvěk se pak líbil i bývalé světové jedničce Caroline Wozniacké.

Už v kvalifikaci však v Charlestonu došlo k další takovéto situaci. V hlavní roli tentokrát byla Sachia Vickeryová (134. WTA), která v prvním kole kvalifikace podlehla až 669. hráčce světa Anastasii Rodionové. To Američanka neunesla a své australské protihráčce ruku nepodala vůbec.

A do třetice turnaj v Charlestonu. V roce 2004 zde hrála Patty Schnyderová semifinále proti Conchitě Martínezové. Švýcarská tenistka se po vyhecovaném zápase, který nakonec prohrála 4:6, 3:6, nechala unést a u sítě Martínezové od plic sdělila, co si o ní myslí.