Vstupenky na finále J&T Banka Prague Open jsou vyprodané! Výtěžek jde na charitu

- Jakub Slunečko

Kdo z Češek letos potěší domácí publikum? Loni turnaj J&T Banka Prague Open vyhrála Lucie Šafářová, před tím Karolína Plíšková. Tentokrát kvůli velkému zájmu pořadatelé na finále vstupenky prodávali. Na webu Ticketportal si fanoušci mohli zajistit místo ve dvou kategoriích za 100 nebo 200 korun. Veškeré vstupenky se během několika hodin vyprodaly. Regulované finálové vstupné na jinak volně přístupném turnaji slouží k zajištění hladkého průběhu vrcholu akce.

Karolína Plíšková, Lucie Šafářová nebo Lucie Hradecká – to jsou jména, která se v posledních letech objevila ve finálových zápasech nejvýznamnějšího ženského tenisového turnaje u nás. I letos se očekává, že mezi nejlepší na prestižním turnaji na Spartě by se mohla probojovat některá z Češek. Třeba opět současná světová trojka Plíšková, která se v úterý v Praze netajila ambicemi na celkový triumf.

Zájem o finále byl už dopředu velký. Na webu www.ticketportal.cz proto probíhal ve středu od 10 hodin prodej vstupenek na finále, které se hraje v sobotu 6. května od 11 hodin. „Regulované vstupné zavádíme kvůli bezpečnosti, aby se zabránilo komplikacím a tlačenicím,“ komentovala ředitelka turnaje Petra Černošková. „Například diváci z daleka si za vstupenku rádi zaplatí,“ dodala. Nebude se tak opakovat situace z minulého roku, kdy zájem o finále byl vyšší, než kapacita tribuny a držitelé vstupenek získají jistotu, že zápas uvidí. Vstupenky byly během několika hodin vyprodány.

Lístky se prodávaly ve dvou kategoriích – za místo v horní části tribuny si fanoušci zaplatili stovku, v dolní polovině hlediště se za sedačku platilo dvě stě korun. „Výtěžek z vybraného vstupného půjde na charitu,“ uvedl Karel Tejkal, mluvčí J&T Banka Prague Open.

Kromě českých hvězd Karolíny Plíškové, Barbory Strýcové nebo Lucie Šafářové přijede do Prahy letos ve výborné formě hrající Caroline Wozniacká, bývalá světová jednička.

Pokud se vám nepodařilo si vstupenky zajistit na webu Ticketportalu, nemusíte litovat. Tenisový svět totiž pro vás připravuje soutěž právě o dva lístky na finále J&T Banka Prague Open! Více informací přineseme v pátek. 

Oficiální spot: