Připraví Fogniniho senzační tažení v Miami o Davis Cup? S týmem neodcestoval do Belgie

- Petr Šístek

V prvním kole pomohl rozhodujícím bodem ke skalpu obhájců titulu z Argentiny, minulý týden na Masters v Miami vyřadil turnajovou dvojku Keie Nišikoriho a dokráčel až do semifinále. Nyní ale Fabiu Fogninimu reálně hrozí, že nebude schopen pomoci italskému týmu ve čtvrtfinále Davis Cupu proti Belgii.

Rodáka ze Sanrema po úspěšném vystoupení na Floridě totiž sužují problémy se zápěstím, loktem i patou. S italským týmem tak do Charleroi, kde se čtvrtfinálové klání uskuteční, vůbec neodcestoval. Namísto toho se do Belgie vydal 122. hráč světa Alessandro Giannessi, který ale zatím nefiguruje v oficiální nominaci.

Fabio Fognini se přitom po nevýrazném úvodu sezony na amerických betonech rozehrál ke skvělým výkonům. V Indian Wells přehrál světovou osmičku Jo-Wilfrieda Tsongu a v Miami se probojoval až do semifinále, v němž nestačil na Rafaela Nadala, což mu zajistilo posun na 28. místo žebříčku ATP.

Italský kapitán kromě něj na čtvrtfinále povolal osvědčenou trojici Paolo Lorenzi, Andreas Seppi a Simone Bolelli, která dokázala zvládnout přetěžké úvodní kolo na horké argentinské půdě. Případná absence vítěze tehdejšího pátého zápasu Fogniniho, pyšnícího se singlovou daviscupovou bilancí 18:7, by mohla být v duelu s předloňskými finalisty z Belgie rozhodující.

Belgičané si totiž Italy pozvali na tvrdý povrch v hale a představí se v nejsilnější sestavě, jejíž součástí jsou David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans a talentovaný Joris De Loore. V prvním kole totiž dokázali překvapit Němce i bez své hlavní hvězdy Davida Goffina, když ziskem dvou bodů zazářil zejména Steve Darcis.