Federer = legenda! žasla Azarenková. Jak to žilo na Twitteru během finále v Miami?

- Jan Havlovic

Bitvu Federera s Nadalem sledoval v neděli celý tenisový svět! Z vítězství se radoval osmnáctinásobný grandslamový šampion, který tak podtrhl svůj výborný vstup do sezony. Jak na vítězství švýcarského tenisty reagovaly slavné osobnosti na Twitteru?

37. vzájemný zápas Federera s Nadalem vášnivě komentovala na oblíbené sociální síti zejména Viktoria Azarenková, která si při svých mateřských povinnostech příliš času na sledování tenisu nenajde, avšak finále turnaje v Miami si ujít nenechala. „Jediný zápas, který stíhám za poslední týdny sledovat a je to naprosto skvělá podívaná,“ uvedla běloruská tenistka.

Azarenková si také všimla, že Federer při svém návratu na kurty zapracoval na svém jednoručném bekhendu. „Rogerův bekhend je jeho velkou zbraní.“

„Bravo, legendo!“ okomentovala Azarenková vítězství švýcarského tenisty. Bělorusce se povedl v minulém roce stejný počin, kdy v jedné sezony vyhrála turnaje v Indian Wells i v Miami, tedy takzvaný „Sunshine double“.

Na Federerovo vítězství zareagoval také Fabio Fognini, 28. hráč světového žebříčku. „Úžasné... absolutní král! Lidi, jsem rád, že jsem vypadl již v semifinále,“ přiznal Ital, který před branami finále ztroskotal na Rafaelu Nadalovi, a tak se vyhnul duelu s rozjetým Federerem. 

I Boris Becker, bývalý kouč Novaka Djokoviče, se k vítězství Švýcara vyjádřil na Twitteru, který aktivně používá. „Měli bychom začít Rogera porovnávat s nejlepšími sportovci všech dob,“ zamyslel se bývalý skvělý německý tenista.

Pomocí Twitteru poblahopřál svému kolegovi také Tomáš Berdych, který měl Federera v semifinále doslova „na lopatě“, avšak nedokázal využít dva mečboly. „Dobrá práce, Rogere!“ napsala česká tenisová jednička.