Hlaváčková v Charlestonu nestihla dvouhru, v deblu si zahraje po boku Mirzaové

- Jakub Slunečko, Petr Šístek

Andrea Hlaváčková v letošní sezoně tvoří stabilní dvojici se Šuaj Pcheng a i po turnaji v Miami, kde společně dokráčely do semifinále, nadále vévodí letošnímu pořadí párů. Tento týden se ale česká tenistka na zelené antuce v Charlestonu představí po boku Sanji Mirzaové a pokusí si spravit chuť z dvouhry, z níž se byla nucena odhlásit.

Hlaváčková s Pcheng v semifinále prestižního turnaje v Miami nestačily na překvapení turnaje, kanadsko-čínský pár Dabrowská, Sü, kterému podlehly po setech 5:7, 7:5 a 7:10. V důsledku pozdního konce zápasu pak Hlaváčková nestihla ani utkání úvodního kola kvalifikace následujícího turnaje v Charlestonu, které měla sehrát s pátou nasazenou Ons Jabeurovou.

„Neměla jsem dostatek času na přesun z Miami, abych v Charlestonu odehrála druhý den kvalitní zápas na antuce, takže jsem se musela odhlásit,“ vysvětluje Hlaváčková pro Tenisový svět důvody postupu Tunisanky bez boje.

Do Západní Virginie Hlaváčková ale přesto vyrazila. Na čtyřhru se totiž domluvila se Saniou Mirzaovou, která v letošní sezoně obvykle hraje s Barborou Strýcovou. „Se Saniou jsme se domluvili, protože jsme tento týden obě volné a chceme si spolu zahrát,“ ozřejmila praktické důvody spolupráce Hlaváčková.

„Jsme kamarádky, často spolu na turnajích trénujeme, tak se na společný turnaj těšíme,“ hlásí devátá hráčka žebříčku, která bude spolu se světovou sedmičkou plnit roli nasazených dvojek. Jedničkami budou Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Los turnaje čtyřhry ZDE.