Na antuce budu ještě lepší, hrozí Nadal soupeřům před oblíbenou částí sezony

- Petr Šístek

Do letošní sezony vstoupil lépe, než si fanoušci vzhledem k jeho vleklým zdravotním problémům dovolili očekávat. Přesto Rafaela Nadala mrzet hlodat tři finálové nezdary i tři prohry s letos zatím bezkonkurenčním Rogerem Federerem. Španělský bojovník je ale se svými výkony spokojen a nyní již vyhlíží startující antukovou sezonu, během níž by mohl roli suveréna od svého dobrého kamaráda převzít.

„Myslím, že jsem velmi blízko tomu, kde bych chtěl být. Můj tenis je na velmi vysoké úrovni a věřím, že jsem připravený vyhrávat tyto tituly. V letošním roce jsem hrál již tři finále a nyní jsem prohrál s hráčem, který má letos zatím jedinou porážku,“ vysvětloval Nadal po neúspěšném finálovém boji v Miami.

Ten ale z jeho pohledu byl mnohem vyrovnanější, než předchozí souboj v osmifinále turnaje v Indan Wells. „Pro mě to byl mnohem těsnější zápas, než napovídá výsledek. Bylo to úplně jiné než předminulý týden. Hrál jsem dobře v průběhu celého turnaje a hodnotím jej samozřejmě pozitivně. Získal jsem hodně bodů do žebříčku, a také dostatek sebedůvěry před pro mě nejdůležitější antukovou částí sezony,“ spokojeně hodnotil Mallorčan.

„Hraji dost dobře na to, abych mohl bojovat o všechno, o čem sním. Vždy, když jsem hrál tak dobře, tak mi antuka trošku pomohla a bylo to ještě lepší. Pevně věřím, že se mi podaří připravit na turnaj v Monte Carlu. Budu muset tvrdě pracovat, ale myslím, že pokud se mi to podaří, tak si budu hru na antuce opět velmi užívat,“ slibuje Nadal, který by mohl ovládnout úvodní antukový Masters sezony již podesáté!

„Trošku jsem přemýšlel o odpočinku. Bude zábava se vrátit na Mallorcu. Těším se, že opět po měsíci a půl budu zpátky doma. Brzy ale začnu tvrdě pracovat na antuce, to je nyní můj cíl,“ uzavřel nezdolný Španěl, který se nyní posunul již na páté místo světa. V žebříčku bodů získaných v letošním roce je přitom nejbližším pronásledovatelem Rogera Federera a ztrátu 1810 bodů může stáhnout na antukových turnajích, kterých se jeho švýcarský konkurent neplánuje zúčastnit.